Skip to main content

Activision Blizzard Studios: Η εταιρεία του World of Warcraft και του Call of Duty «εισβάλλει» στον κινηματογράφο και την τηλεόραση

Η Activision Blizzard, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από γιγανταία blockbuster franchises του χώρου των παιχνιδιών, όπως το World of Warcraft, το Diablo και το Call of Duty, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εισέλθει και στον χώρο του σινεμά και της τηλεόρασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδρύθηκαν τα Activision Blizzard Studios, που θα γυρίζουν τις προαναφερθείσες σειρές και ταινίες- οι οποίες θα βασίζονται στους δημοφιλείς κόσμους των παιχνιδιών του εν λόγω κολοσσού του gaming.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνδιάσκεψης BlizzCon, και σχεδιάζεται η κυκλοφορία μιας σειράς βασισμένης στο Skylanders Academy το 2016, καθώς και ταινίες Call of Duty κατά το 2018 με 2019.

Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση λόγω της επερχόμενης ταινίας για το World of Warcraft, σε συνεργασία με τη Legendary Pictures. Επίσης, πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα σχέδια αγοράς της King Digital Entertainment, δημιουργού του Candy Crush, υποδεικνύοντας μια ευρύτερη στρατηγική «ανοίγματος» προς άλλους κλάδους.