Skip to main content

Π. Καμμένος: Θα στηρίξω τον Αλ. Τσίπρα μέχρι τέλους

Τη στήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «μέχρι τέλους» επιβεβαίωσε ο πρόεδρος τον Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ανέφερε ότι οι βουλευτές που εξελέγησαν και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν αυτά που υπογράψαμε το καλοκαίρι και θα στηρίξουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Αναφερόμενος στη Ν.Δ. εκτίμησε ότι δεν μπορούν να συμβιώσουν όλοι μαζί.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Καμμένος υπογράμμισε τη στήριξή του στην κυβέρνηση αλλά, διευκρίνισε πως «δεν χαράζουμε εμείς την πολιτική». Σχολίασε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ως μία έντιμη πολιτική συμφωνία. «Η δική μου με τον Αλ. Τσίπρα είναι μεταξύ δύο ανθρώπων που ήθελαν να έρθουν σε ρήξη με το κατεστημένο. Θα στηρίξω τον Αλ. Τσίπρα προσωπικά μέχρι τέλους γιατί είναι ένας έντιμος πολιτικός» σημείωσε.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία σχολίασε ότι έχει «αποσυνδεθεί εντελώς». Επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι τα ακραία στοιχεία που έβαλε στο κόμμα «και η συμφωνία που έκανε με Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη έκανε κακό».

«Προβλέπω ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. δεν μπορούν να συμβιώσουν. Και στο ΠΑΣΟΚ το ίδιο συμβαίνει» υπογράμμισε.

Για ενδεχόμενες συνεργασίες

Ερωτηθείς για την πιθανότητα συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων ο κ. Καμμένος είπε «να δούμε τις προτάσεις του Βασίλη Λεβέντη, μακάρι να έρθουνε όλοι στην κυβέρνηση. Μακάρι να στηρίξουν την κυβέρνηση και δυνάμεις από τη Ν.Δ.».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούμε με τον Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη», ενώ σχετικά με πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σχολίασε «καλοδεχούμενος όποιος θέλει να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία. Και με την κ. Γεννηματά συνεργάζομαι αν βγάλει εκτός τον κ. Βενιζέλο».

Σχολιάζοντας τη σχέση του και τις επαφές του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε ότι «δεν έχω συζητήσει σενάρια επιστροφής με τον Κώστα Καραμανλή.  Εντολές δεν παίρνω από κανέναν και ούτε θα το έκανε ποτέ ο Καραμανλής».

Για τη στράτευση των γυναικών

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το ζήτημα της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών παραμένει και ότι θα μιλήσει για το θέμα και ο ίδιος με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα συζητήσουμε την εθελοντική στράτευση των γυναικών για εξάμηνη θητεία για να καλύψει τις ελλείψεις σε προσωπικό» τόνισε.

Εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για την κριτική του στο ζήτημα τονίζοντας πως «το 1996 έλεγε ότι η στράτευση των γυναικών στην παραμεθόριο είναι υποχρεωτική έως τα 62 έτη».

«Δεν είπα ότι θα κάνουμε στρατιωτικά λύκεια» δήλωσε σε σχετική ερώτηση.

Διευκρίνισε ότι αυτό που είπε είναι να υπάρχουν κάποιες δυνατότητες «δεν υπάρχουν τα ναυτικά λύκεια; Να υπάρχουν τα αεροπορικά λύκεια για να λαμβάνουν κάποιες γνώσεις εκείνοι που θέλουν να πάνε στην Πολεμική Αεροπορία. Δεν μίλησα για στρατιωτικοποίηση της Παιδείας» είπε.