Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Το 2017 τέθηκαν οι βάσεις ανασυγκρότησης της χώρας

Το 2017 τέθηκαν οι βάσεις για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας κι έγιναν αποφασιστικά βήματα  για την επόμενη μέρα, «παρά τις δυσκολίες και τη σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης και της διαπλοκής», αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικό του μήνυμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο και τις συνθήκες στις οποίες βρισκόταν το κράτος, «μετά από την σαραντάχρονη επικράτηση του δικομματισμού», η κυβέρνηση, στο μέσον της θητείας της, «κατόρθωσε να αφήσει το στίγμα της σε κρίσιμους τομείς, βάζοντας στο επίκεντρο τις έγνοιες και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας», αναφέρει το μείζον κόμμα της συμπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αύξηση κονδυλίων για την Παιδεία, την Έρευνα, την Υγεία, την Πρόνοια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα στο 2017, ενώ επικαλείται δράσεις όπως «το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, η βαθιά μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για μεγάλες μάχες, τόσο στην Ε.Ε. όσο και στη χώρα μας, «για το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό ζήτημα της εποχής μας, το προσφυγικό», ενώ σημειώνεται ότι «τα δύσκολα βρίσκονται πίσω μας» και ότι «τη νέα χρονιά προχωράμε σταθερά προς την έξοδο από την επιτροπεία και προς την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018».