Skip to main content

ΗΠΑ: Οι παιδίατροι ανησυχούν ιδιαίτερα για την Όμικρον στα παιδιά

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο παίδων στις Ηνωμένες Πολιτείες -το Texas Children’s Hospital στο Χιούστον-ανακοίνωσε  ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών έχει τετραπλασιαστεί από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Τα περισσότερα κρούσματα προκαλούνται από την Όμικρον , λέει ο Τεξανός παιδίατρος Μπρεντ Καζίνι στο CNN: «Βλέπουμε πολλούς ασθενείς εδώ με ήπια αναπνευστικά προβλήματα – βήχα, πυρετό – τα γνωστα συμπτώματα του  Covid».

Ακόμη κι αν τα περισσότερα κρούσματα της Όμικρον ακολουθήσουν πολύ πιο ήπια πορεία από ό,τι στα προηγούμενα κύματα – το ποσοστό μόλυνσης είναι τώρα τόσο υψηλό που ο τεράστιος αριθμός των κρουσμάτων μπορεί πολύ γρήγορα να οδηγήσει στην υπέρβαση των ορίων χωρητικότητας των νοσοκομείων, εξηγεί ο Τζιμ Βερσάλοβιτς-Παθολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων στο Χιούστον. Ακόμα κι αν το ποσοστό νοσηλείας είναι ακόμη χαμηλό – το πρόβλημα είναι ότι «με τόσα μολυσμένα παιδιά και ενήλικες θα μπορούσαμε να έχουμε σημαντικά περισσότερα στα νοσοκομεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό θα επιβαρύνει πολύ το σύστημα υγείας μας»,  λέει.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA), συνιστά ενισχυτικά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω.

Η αναμνηστική μπορεί ήδη να πραγματοποιηθεί πέντε μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό.

Μετά την αξιολόγηση των δεδομένων υγείας από το Ισραήλ, το εμβόλιο BioNTech / Pfizer κυκλοφόρησε ήδη ως ενισχυτικό  για όλους τους εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω στις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr