Προγραμματικές Δηλώσεις (Οκτώβριος 2015)

STREAM
Ενεργό:4ημέρες| Ενημερώσεις:114
 
 
Συνεχής κάλυψη
08/10/2015 - 01:31VIDEO

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η τετραετία θα είναι η τετραετία της εξόδου από την κρίση ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας στην ολομέλεια της Βουλής τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.Το χρονοδιάγραμμά μας, ανέφερε, είναι φιλόδοξο αλλά και συγκεκριμένο και έθεσε ως πρώτο στόχο εντός του επόμενου μήνα να έχει λήξει η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και να έχει ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.«Ο μόνος δρόμος όμως για να ισχυροποιήσουμε πραγματικά τη θέση της χώρας μας στο διεθνές περιβάλλον είναι να καταφέρουμε να βάλουμε ένα τέλος στην μνημονιακή επιτροπεία. Έχουμε κάνει ήδη τα πρώτα βήματα. χουμε γίνει σύμβολο για δεκάδες λαούς του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στην λιτότητα και την υποταγή» συνέχισε ο Πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι «θα περάσουμε γρήγορα τον κάβο της πρώτης αξιολόγησης, θα κλείσουμε τα μεγάλα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης και του χρέους και θα προχωρήσουμε με σταθερό βήμα ώστε να αλλάξουμε την Ελλάδα ριζικά.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
08/10/2015 - 00:21VIDEO

«Δεν θα αφήσουμε να ξεχάσει ο ελληνικός λαός ότι όταν η κυβέρνηση διαπραγματευόταν μας πιέζατε να υπογράψουμε τρισχειρότερα μέτρα. Θα το θυμάται ο ελληνικός λαός ότι όταν δίναμε την μάχη μας καλούσατε να υπογράψουμε μέτρα 20 δις και 4 δις περισσότερα πλεονάσματα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις.Ωστόσο ο Ν. Παππάς εξέφρασε την έκπληξή του για την στάση της ΝΔ. «Έμεινα με το στόμα ανοιχτό με την κριτική του προέδρου της ΝΔ. Τις προηγούμενες μέρες μας έλεγαν ότι δεν χρειάζονται άδειες γιατί είμαστε στην ψηφιακή εποχή, και τώρα μας λένε φέρτε το», είπε. Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συσταθεί μητρώο διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
08/10/2015 - 00:18VIDEO

Ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρου Δρίτσα στη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Φόρτωση...