ΣΥΡΙΖΑ: Η μεταφορά των stage στον ιδιωτικό τομέα διαιωνίζει τον εργασιακό μεσαίωνα

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 15:47
A- A A+

«Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα stage στο δημόσιο τομέα δεν προέκυψε από το ενδιαφέρον της να πατάξει το ρουσφέτι, την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, αφού τα μεταφέρει όλα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά μόνο να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για την μισθοδοσία τους».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε επίσης ότι «η μεταφορά των stage στον ιδιωτικό τομέα διαιωνίζει τον εργασιακό μεσαίωνα, προσφέρει στις μεγάλες επιχειρήσεις δωρεάν εργασία νέων ανθρώπων, αφού δεν θα πληρώνονται από αυτές αλλά από τον ΟΑΕΔ, οδηγεί στην συμπίεση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων προς το κατώτερο δυνατό επίπεδο».

Αναφερόμενος δε στον πρόεδρο του ΣΕΒ, παρατήρησε ότι «πραγματικά δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του για το μεγάλο δώρο που τους έκανε η κυβέρνηση μεταφέροντας τα κακοπληρωμένα και ανασφάλιστα stage στον ιδιωτικό τομέα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή