«Λιλήθ ή το φτύσιμο και το φίλημα»

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 13:15
UPD:13:15
Thimeli
A- A A+

Οι εκδόσεις Εύμαρος παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Λέανδρου Πολενάκη «Λιλήθ ή το φτύσιμο και το φίλημα» την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 8:00 μμ στο Θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Ανθούλα Δανιήλ, δρ Φιλολογίας, κριτικός βιβλίου, θεάτρου και μουσικής, Σάββας Στρούμπος, σκηνοθέτης, ενώ θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι καλλιτέχνες: Δήμητρα Χατούπη, ηθοποιός, Νίκος Χατζηπαπάς, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Κερασία Σαμαρά, ηθοποιός, σκηνοθέτις, Σάββας Στρούμπος, σκηνοθέτης, Δέσποινα Σαραφείδου, ηθοποιός, Μάνος Καρατζογιάννης, ηθοποιός, σκηνοθέτης.

Εκ μέρους των εκδόσεων, την εκδήλωση συντονίζει η συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Μαρώ Τριανταφύλλου.

Κρατήσεις θέσεων (απαραίτητo) στα τηλ. 6944 613 607, 695 500 58 59 ή [email protected]

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τήρηση των μέτρων σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την είσοδο πρέπει να επιδεικνύεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και ταυτότητα. Επίσης, είναι απαραίτητη η μάσκα κατά την παραμονή στους χώρους του θεάτρου.

Μια νουβέλα σε έξι μέρη

Χρονικό, Ιστορία, Μυθοπλασία. Πώς μεγαλώνει ένα παιδί από “καλό σπίτι” στα “Πέτρινα Χρόνια”. Η εφηβεία μέσα στην χούντα, το σχολείο, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, το Παρίσι, η επιστροφή σε μια Ελλάδα σκοτεινή και επικίνδυνη. Ταξίδια σε ανθρώπους και θεωρίες, η επιστήμη, η πολιτική και η γραφή. Τελικά, μ’ ένα λόγο, πώς γίνεται συγγραφέας ένας συγγραφέας.

Ο Λέανδρος Πολενάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ecoledes Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι. Είναι διδάκτωρ του τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθήνας. Διατηρεί τη μόνιμη στήλη θεατρικής κριτικής της εφημερίδας Αυγή από το 1978. Έχει μεταφράσει κλασικούς και νεώτερους συγγραφείς από τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά) όπως επίσης και αρχαίους έλληνες από το πρωτότυπο. Έχει συνεργαστεί με τα κυριότερα επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά και έχει εκδώσει δέκα βιβλία ποίησης, πεζογραφίας και μελετών. Δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ενώ διδάσκει σε δραματικές σχολές.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς