ΣΥΡΙΖΑ: Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο από ότι ξεκινήσαμε με την πανδημία

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 15:11
UPD:15:14
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Πριν από ένα χρόνο, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα στο μόνο ουσιαστικό μέτρο που ο πρωθυπουργός καταφεύγει είναι στα συνεχή lockdown, χωρίς καμία στήριξη του συστήματος υγείας και της οικονομίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.  

O ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ένα χρόνο μετά η εικόνα είναι η εξής: «στην Αττική 8 στα 10 νοσοκομεία δεν έχουν ούτε μία διαθέσιμη ΜΕΘ και δεν μπορούν να απορροφήσουν νέες εισαγωγές, βλέπουμε εικόνες ντροπής με ράντζα στους διαδρόμους, δεκάδες κρούσματα εμφανίζονται σε κλειστές δομές στον Πειραιά, την Κυψέλη και τον Γέρακα. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση αποφασίζει μια νέα παράταση του lockdown». 

Ο πρωθυπουργός σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  για μια ακόμη φορά έριξε την ευθύνη στους πολίτες λέγοντας ότι αυτό γίνεται λόγω εφησυχασμού τους, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος με την ανικανότητα που τον διακρίνει όλο αυτό το διάστημα δεν δέχεται καμία ευθύνη.

«Τον καλούμε άμεσα να προχωρήσει επιτέλους παράλληλα σε συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ελέγχους στους χώρους εργασίας και αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ. Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο απ’ ότι ξεκινήσαμε. Οι πολίτες δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και με την ανεμελιά Μητσοτάκη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή