ΗΠΑ: Επικίνδυνη τροπή παίρνει η πανδημία του Covid-19 στο Τέξας

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 09:35
UPD:09:41
REUTERS/SERGIO FLORES
A- A A+

Μία πολύ «επικίνδυνη τροπή» έχει πάρει τις τελευταίες εβδομάδες η πανδημία του Covid-19 στο Τέξας, όπου τα κρούσματα καθημερινά ξεπερνούν τις 5.000 (από 2.000 πρωτύτερα), προειδοποίησε ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ.

Μπροστά στην αναζωπύρωση της πανδημίας λίγο μετά τη χαλάρωση του lockdown, αξιωματούχοι στο Τέξας, τη Φλόριντα και άλλες πολιτείες έχουν επιβάλει εκ νέου μέτρα σε πολίτες και επιχειρήσεις, υπό τον φόβο ότι το υγειονομικό σύστημα θα καταρρεύσει.

Αρκετές νότιες και δυτικές πολιτείες σημειώνουν δραματική αύξηση των κρουσμάτων, μετά την άρση των μέτρων. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ξερνά τώρα τα 2,5 εκατ., ενώ οι θάνατοι υπερβαίνουν τις 125.000.

Παγκοσμίως, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε ότι το Τέξας θα εφοδιαστεί με επιπλέον διαγνωστικά τεστ για όσο χρειαστεί και κάλεσε τους Τεξανούς να φορούν μάσκες όπου χρειάζεται, καθώς είναι πλέον γνωστό «ότι μπορεί να επιβραδύνει τον ιό».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή