ΥΠΕΞ: Παράνομη η γεώτρηση - Να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 20:23
UPD:10/07/2019 08:11
REUTERS/MURAD SEZER
A- A A+

Στις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται η πρώτη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υπό τη νέα ηγεσία του.

«Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η παράνομη αυτή ενέργεια αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» σημειώνει το ΥΠΕΞ.

EURONEWS

Όπως επισημαίνει περαιτέρω, «η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε. πόρρω απέχει από τη συμπεριφορά που όφειλε να έχει ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος και επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου, σχετικά με τη λήψη κατάλληλων μέτρων κατά της Τουρκίας».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλεί για ακόμη μία φορά, την Τουρκία να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή