Μοναδική open top εμπειρία

Εντυπωσιακή και με δυναμική αύρα η νέα BMW Σειρά 8 Cabrio
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 00:47
photos@daniel-kraus.com
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
jkan@naftemporiki.gr

Στην πολυτελή κατηγορία είναι καλό να κινείσαι αντισυμβατικά, αν θέλεις να ξεχωρίζεις. Ούτως ή άλλως, είσαι εξαρχής διατεθειμένος να δαπανήσεις σημαντικά ποσά για να τα έχεις όλα ή… σχεδόν όλα. Αν, λοιπόν, πριν καλά-καλά εμφανιστεί στους δρόμους η νέα εντυπωσιακή BMW Σειρά 8 Coupe, στρέψεις το βλέμμα στην ανοιχτή της εκδοχή, σημαίνει πως περνάς άμεσα στο πιο «τολμηρό βήμα», με ισχυρή συναισθηματική προσέγγιση.

Η νέα BMW Σειρά 8 Cabrio αποπνέει όντως μία δυναμική αύρα, ενώ μεταμορφώνεται σε «ήρεμη δύναμη» σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, υποσχόμενη μία premium εμπειρία open-top οδήγησης. Αυτό μας λένε οι ιθύνοντες της εταιρείας. Και μάλλον έχουν δίκιο. Cabrio οδηγική απόλαυση για τέσσερα άτομα, κλασική οροφή soft-top με ηλεκτρική, αθόρυβη λειτουργία, ελάχιστο βάρος και εξαιρετική ακουστική άνεση. 

Η οροφή ανοίγει και κλείνει σε 15 δευτερόλεπτα μέσω μπουτόν, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα. Το soft-top διατίθεται σε Black στάνταρ ή σε Anthracite Silver προαιρετικά, οπότε διαλέγετε και παίρνετε κατά το δοκούν.

FABIAN KIRCHBAUER

Με κλειστή ή αναδιπλωμένη την οροφή, τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική σχεδίαση χαρακτηρίζονται από πλήρη αρμονία. 
Η γραμμή ώμου ανεβαίνει ομαλά, ενώ τα πλαίσια των πλαϊνών παραθύρων συγχωνεύονται στο κάλυμμα του soft-top. Εμπρός και πίσω καθίσματα συνεισφέρουν στην αρμονική σχεδίαση. 

Προηγμένη είναι και η σχεδίαση του χώρου αναδίπλωσης του soft-top με διακριτικούς θόλους και επιφάνειες, εμπνευσμένα από το ταμπλό και τους «ώμους» των θυρών. Το λανσάρισμα της νέας BMW 8 Cabrio αναμένεται τον Μάρτιο του 2019 σε δύο εκδόσεις: BMW M850i xDrive Cabrio με κινητήρα 530 ίππων V8 και BMW 840d xDrive Cabrio με εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα ντίζελ και 320 ίππους. Και οι δύο τύποι κινητήρων πληρούν το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP. Η μεταφορά της ισχύος στους τροχούς γίνεται από το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport σε συνδυασμό με το σύστημα ευφυούς τετρακίνησης BMW xDrive.

PHOTOS@DANIEL-KRAUS.COM

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον εξοπλισμό, ειδικό για Cabrio που προάγει το επίπεδο άνεσης: Αναδυόμενος ανεμοθραύστης πίσω, στάνταρ, σύστημα θέρμανσης αυχένα - λαιμού ενσωματωμένο στα εμπρός προσκέφαλα (προαιρετικό) και δερμάτινες επενδύσεις με τεχνολογία Sun Reflective. 

Ασφαλώς, πέραν των άλλων παρέχεται εκτενής γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού και πλήρες πακέτο συνδεσιμότητας με το καινοτόμο BMW Intelligent Personal Assistant, έναν ψηφιακό συνοδηγό, ειδικό σε θέματα αυτοκινήτου, που ελέγχεται μέσω φωνητικών εντολών της καθομιλουμένης.  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή