Βρετανία: Συνεχίζονται οι συνομιλίες των Συντηρητικών με το DUP

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 12:34
UPD:12:35
REUTERS/STEFAN WERMUTH
A- A A+

Η επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δήλωσε την Κυριακή ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με το Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι, με στοχο μια συνεργασία για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Συντηρητικοί έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο μετά τις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν και δεν είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση χωρίς τους 10 βουλευτές του DUP.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι η Τερέζα Μέι κατέληξε σε ένα «γενικό περίγραμμα συμφωνίας», με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας έδωσε το πράσινο φως σε ένα γενικό περίγραμμα συμφωνίας επί της αρχής για την υποστήριξη της συντηρητικής κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντάουνινγκ Στριτ.

Η επικεφαλής του DUP δήλωσε από την πλευρά της πως υπάρχει πρόοδος, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις χθες με το Συντηρητικό Κόμμα αναφορικά με το πώς μπορούμε να τους υποστηρίξουμε για να σχηματίσουν μια εθνική κυβέρνηση, που θα έφερνε σταθερότητα στο έθνος. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Έχουμε κάνει καλή πρόοδο αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται», είπε η Αρλίν Φόστερ στο Sky News.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό η Φόστερ θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να συναντήσει την Τερέζα Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ την Τρίτη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή