Αυστριακός υπ. Άμυνας: Εγώ θα καλούσα την Ελλάδα στη διάσκεψη

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 18:11
UPD:18:14
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Άγνοια σε ό,τι αφορά τους λόγους για τους οποίους δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα στην πρόσφατη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα είχε προσκαλέσει την Αθήνα.

Στην αμφιλεγόμενη αυτή Διάσκεψη, την περασμένη Τετάρτη στην αυστριακή πρωτεύουσα, με θέμα τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, οι υπουργοί Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, είχαν συγκαλέσει εξωθεσμικά τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών εννέα χωρών των Βαλκανίων, δεν είχε προσκληθεί όμως η Ελλάδα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Αθήνας.

Ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία παρέπεμψε σε αποτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προσφυγική κρίση και χαρακτήρισε «περισσότερο από δικαιολογημένη» ως εκ τούτου, τη μεμονωμένη δράση της Αυστρίας στο θέμα διαχείρισης των συνόρων της, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα σύστημα για το ευρωπαϊκό δίκαιο στο άσυλο.

Κατά την άποψή του, το σύστημα αυτό θα πρέπει να ρυθμίζει σε ποιες χώρες - μέλη της Ε.Ε. θα κατανέμονται οι άνθρωποι που εισέρχονται στο έδαφός της, ενώ ταυτόχρονα θα αποσαφηνίζεται το πώς θα επαναπροωθούνται στις πατρίδες τους οι άνθρωποι στους οποίους δεν θα αναγνωρίζεται δικαίωμα στο άσυλο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή