Skip to main content

Ford : Με ανέσεις «πρώτης θέσης»

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Τα βαν γίνονται όλο και πιο πολυτελή, όλο και πιο σύγχρονα, προσφέροντας premium ανέσεις στις επαγγελματικές μετακινήσεις, αλλά και στον ελεύθερο χρόνο.

Καλύπτουν πλέον πολλές ανάγκες και προσαρμόζονται σε κάθε είδους δραστηριότητα, σε τέτοιο βαθμό που ίσως και να μη χρειάζεται άλλο αυτοκίνητο ο χρήστης. Αν, μάλιστα, αρέσκεται στο να κουβαλάει μαζί ένα… σπίτι, τότε αποτελούν μονόδρομο.

Σε αυτή τη λογική, η Ford αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για το ευέλικτο, νέο όχημα μεταφοράς προσώπων Tourneo Custom, το οποίο μπορεί να μεταφέρει με ανέσεις «πρώτης θέσης» μέχρι εννέα επιβάτες σε μία νέα, πολυτελή καμπίνα. Κατάλληλο για μεταφορά προσώπων, προσωπική χρήση ή δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, το νέο Tourneo Custom θα διατίθεται για παραγγελία αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Εντυπωσιάζει με τον πολιτισμένο και προηγμένο χαρακτήρα του, το εσωτερικό υψηλής ποιότητας, τα βελτιωμένα επίπεδα άνεσης και θορύβου και τις τεχνολογίες, όπως το Intelligent Speed Limiter και το SYNC3.

Οι νέες καινοτομίες βασίζονται στις σημαντικές προϊοντικές βελτιώσεις που έγιναν στο Tourneo Custom το 2016, ανάμεσά τους και ο επαναστατικός κινητήρας Ford EcoBlue 2.0L diesel, το νέο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift και η πίσω αερανάρτηση.

Το Tourneo Custom, που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2013, είναι η ναυαρχίδα της οικογένειας Ford Tourneo, που περιλαμβάνει επίσης το πενταθέσιο Tourneo Courier και το Tourneo Connect σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις. Διατίθεται με μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών προβολέων, ενώ όλα τα οχήματα διαθέτουν τα χαρακτηριστικά νέα φώτα ημέρας LED με τις ανώτερες εκδόσεις να επωφελούνται από τον ισχυρό φωτισμό που προσφέρουν οι προβολείς HID Xenon.

Η προηγμένη σχεδίαση συνεχίζεται και στο εσωτερικό με έναν νέο πίνακα οργάνων, προσφέροντας μία ελκυστική, οδηγοκεντρική διάταξη, επηρεασμένη από τη σχέση των καταναλωτών με έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές και tablet. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην καθημερινή πρακτικότητα, με αναβαθμισμένες λύσεις αποθήκευσης στο εσωτερικό, όπως δύο κλειστοί αποθηκευτικοί χώροι στο πάνω τμήμα του ταμπλό και ένα μεγάλο ράφι με δύο ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα που περιλαμβάνει ένα έξυπνο συρόμενο κάλυμμα. Στις ανώτερες εκδόσεις, τα έξι ατομικά καθίσματα μπορούν να αναδιπλώνονται πλήρως, να αναστρέφονται και να αποθηκεύονται ή να αφαιρούνται τελείως.