Skip to main content

«Γκέλα» του Ολυμπιακού στα Πηγάδια

Τη δεύτερη απώλεια στο πρωτάθλημα είχε απόψε (2/11) στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με την Ξάνθη, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Τέσσερα 24ωρα πριν το ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο, οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην Θράκη και, πλέον, ο ΠΑΟΚ έχει την μεγάλη ευκαιρία να τους «πιάσει» στην κορυφή, αρκεί να επικρατήσει το βράδυ της Κυριακής (3/11, 20:00) επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά της έλειπε το κυριότερο: το γκολ. Οι Πειραιώτες είχαν 14 τελικές στο παιχνίδι έναντι τριών της Ξάνθης, παρόλα αυτά κλασικές ευκαιρίες δεν είχαν. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Σα. 

Η Ξάνθη έπαιξε με την γνώριμη τακτική του προπονητή της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα. Δεν είχε τελική στο πρώτο 45λεπτο, που τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να έχουν κατοχή μπάλας 61-39%. 

Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 40ό λεπτό, όταν ο Ποντένσε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σούταρε αλλά ελάχιστα άστοχα. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο 28′ με σουτ του Τσιμίκα. 

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, ο Ολυμπιακός ήταν πάντα επιθετικός, η Ξάνθη πάντα αμυντική, αλλά η ακριτική ομάδα πήρε τις πρώτες -δειλές έστω- επιθετικές πρωτοβουλίες με το να πλησιάσει απειλητικά για πρώτη φορά την εστία του Σα. 

Στο 70′ γυριστό σουτ του Γκερέρο έφυγε άουτ, ενώ στο 75′ από σέντρα του Ομάρ, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Άμπαντ μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 79′ ένα δυνατό σουτ του Μπουχαλάκη πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να αμύνονται. Στο 86′ η Ξάνθη είχε την καλύτερη κι ίσως μοναδική της ευκαιρία για γκολ. Ο Εντουάρντο που κέρδισε το φάουλ, εκτέλεσε την ποινή και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα.