Skip to main content

Μαρτίνς: «Ξεχάσαμε την ΑΕΚ, σκεφτόμαστε μόνο την Ξάνθη»

Η αναμέτρηση με τη Ξάνθη απασχολεί αποκλειστικά τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA ο Πορτογάλος τόνισε ότι το ματς με την ΑΕΚ ανήκει στο παρελθόν, παραδέχθηκε τη δυσκολία του αγώνα που ακολουθεί στα Πηγάδια, ενώ απέφυγε να πει πολλά πράγματα για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, αφού παραδέχθηκε πως ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι «ετοιμοπόλεμος», αναφέρθηκε αρχικά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, τονίζοντας: «Πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς. Το ματς αυτό αποτελεί παρελθόν, το έχουμε αφήσει πίσω και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στα επόμενα παιχνίδια και κυρίως αυτό απέναντι στην Ξάνθη. Γνωρίζουμε πως είναι πολύ σημαντικό για μας να πάρουμε τη νίκη σ’ έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, σ’ ένα δύσκολο γήπεδο. Όλοι γνωρίζουμε πως παραδοσιακά η Ξάνθη μας δημιουργεί προβλήματα όπως έκανε και πέρσι.

Ξέρουμε πως είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας. Γνωρίζουμε πως είναι μία ομάδα που μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα και είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά, αν θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα.»

Για το αν υπάρχει λόγος να αποφορτιστεί ο Σεμέδο, είπε: «Κανείς δεν έχει χρόνο ν’ αποφορτιστεί ή να ξεκουραστεί. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο αν δεν έχουμε μπροστά μας κάποια διακοπή, ούτε υπάρχει τρόπος να ξεκουράσουμε παίκτες. Αυτό θα το κάνουμε μόνο όταν κάποιος παίκτης έχει προβλήματα φυσικής κατάστασης. Πριν από δύο εβδομάδες υπήρξε πολύ έντονη κριτική για τον Σεμέδο και αυτή τη στιγμή όλοι λένε πόσο καλή ήταν η απόδοση του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Για την κατάσταση των Μπουχαλάκη και Βαλμπουενά, σχολίασε: «Ο Μπουχαλάκης είναι πολύ καλά σήμερα. Ξεκίνησε να συμμετέχει κανονικά στην προπόνηση και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Το ίδιο ισχύει για τον Βαλμπουενά. Είναι μία από τις επιλογές μας για το Σάββατο.»

Για τις συνεχείς κλήσεις διεθνών είπε: «Φυσικά όποιος παίζει στο Champions League και όποιος είναι παίκτης του Ολυμπιακού έχει πάρα πολλές πιθανότητες να κληθεί στην εθνική του ομάδα. Και ελπίζω έτσι να γίνεται συνεχώς», ενώ για το μικρό χρόνο συμμετοχής του Ραντζέλοβιτς το τελευταίο διάστημα και αν έχει κάνει τις πρώτες σκέψεις ενόψει της μεταγραφικής περιόδου:

«Ο Λαζάρ (Ραντζέλοβιτς) και ο Μάξι (Λοβέρα) έχω πει επανειλημμένως πως έχουν πάρα πολύ μεγάλο μέλλον στην ομάδα μας. Είναι παίκτες που έχουν λαμπρή καριέρα μπροστά τους και διαθέτουν όλα τα προσόντα για να βοηθήσουν. Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι για τους οποίους δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Κάποιοι μικροτραυματισμοί ή άλλες αιτίες. Όμως γενικότερα είναι από τις μονάδες τις οποίες πιστεύουμε πάρα πολύ και υπολογίζουμε σε αυτούς.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το ρόστερ που έχουμε ενόψει της αγοράς του Ιανουαρίου. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται καμία προσθήκη, είναι μία ομάδα πλήρης. Μπορεί να προκύψουν ζητήματα ανάλογα με τις επιθυμίες του προέδρου ή της διοίκησής μας. Μπορεί να προκύψουν πωλήσεις παικτών και να αντικατασταθεί με αυτό τον τρόπο κάποιος. Προσωπικά θέλω την ομάδα όπως είναι και δεν νομίζω πως χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το υλικό που έχω στα χέρια μου».

Για το αν η ανάρτηση του την 28η Οκτωβρίου είχε να κάνει με τη διάθεση του να παραμείνει στην Ελλάδα: «Το έκανα γιατί από την πρώτη μέρα οι Έλληνες μ’ έχουν αγκαλιάσει και μ’ έχουν έχουν υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο. Νιώθω πραγματικά σαν στο σπίτι μου. Είναι μία πολύ σημαντική μέρα για την Ελλάδα και επειδή μ’ έχει αγγίξει το ελληνικό πνεύμα, ένιωσα την ανάγκη να ευχηθώ».