Skip to main content

Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ με 1-0 επί του Ηρακλή

Το γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες μόλις στο 4΄ έκρινε το ντέρμπι της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί του Ηρακλή με 1-0.

Μετά από δύο… στείρες αγωνιστικές ο «δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε στα «τρίποντα», έστω και με το… φτωχό 1-0 επί του «Γηραιού», που από το 26΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σαραμαντά.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς είναι, πλέον, η μοναδική αήττητη στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ξάνθη και μείωσε στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (έχει ξεκινήσει με -3 βαθμούς).

Το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε πάρα πολλά νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα και διακοπές. Τελικά το γκολ από τα αποδυτήρια που πέτυχε ο Ροντρίγκες ήταν αυτό που χάρισε στους «ασπρόμαυρους» το «τρίποντο». Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι με τον Κλάους Αθανασιάδη κι αν δεν ήταν σε τρομερή βραδιά ο γκολκίπερ του «Γηραιού», Χουάντερσον, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Για 5ο ματς χωρίς νίκη έμεινε ο Ηρακλής, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (αγωνιστικά και οικονομικά) πάλεψε με όλες τις δυνάμεις που είχαν οι παίκτες του. Η αποβολή του Σαραμαντά ήταν καθοριστική, ενώ στο δεύτερο μέρος οι «κυανόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή Κύζα για πέναλτι σε ανατροπή του Κυριακίδη από τον Κίτσιου.