Skip to main content

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ, αλλά έφυγε με ένα βαθμό από το ΟΑΚΑ (1-1 με την ΑΕΚ)

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, βρέθηκε πολύ κοντά στο να ηττηθεί, ωστόσο, οι αλλαγές του Φερέιρα άλλαξαν την εικόνα της ομάδας στα τελευταία λεπτά και τελικά τολ 1-1 «σφράγισε» το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών (Μάνταλος, Γκαρσία, Σιμόες, Μπακάκης) ευτύχησε να προηγηθεί στη μοναδική της επιθετική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, στο β΄ μέρος ήταν μόνιμα σε θέση άμυνας κι έφτασε πολύ κοντά στο «τρίποντο».

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά, στο πρώτο 20λεπτο κυριάρχησε αλλά δέχτηκε ένα γκολ που τον επηρέασε πάρα πολύ. Ο Φερέιρα έκανε πολλές αλλαγές στο δεύτερο μέρος και τρεις από αυτές πρωταγωνίστησαν στην φάση της ισοφάρισης των «ασπρόμαυρων» στο 89ο λεπτό με τον Μουργκ να σκοράρει από κεφαλιά πάσα του Σφιντέρσκι μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ. Άπαντες είχαν περάσει αλλαγές στο παιχνίδι!

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ περιορίστηκε σε καθαρά παθητικό ρόλο. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, έφτανε με άνεση στην περιοχή και δημιουργούσε ευκαιρίες με πιο μεγάλη αυτή του Τσόλακ στο 9΄.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ένωση πήρε το προβάδισμα. Στο 23΄ μια μαγική ασίστ του Μουαμέρ Τάνκοβιτς στο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ και το εξαιρετικό τελείωμα του Καρίμ Ανσαριφάρντ έφεραν το 1-0, στη μοναδική τελική προσπάθεια των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο. 

Αμέσως μετά (25΄) ακυρώθηκε γκολ του Τζόλη για χέρι, το οποίο ήταν ο ορισμός του ακούσιου (η μπάλα βρίσκει στο χέρι μετά από πρόσκρουση στο σώμα του επιτιθέμενου) όμως με βάση τους πιο πρόσφατους κανονισμούς (χέρι που οδηγεί σε σκοράρισμα), ορθώς ακυρώθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους, που σπάνια περνούσαν το κέντρο. Η κατοχή της μπάλας ξεπέρασε κατά διαστήματα το 70% υπέρ του ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να διασπάσει τη μαζική άμυνα της Ένωσης.

Ευκαιρίες δεν είχαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Άμπελ Φερέιρα να παίζει το τελευταίο του χαρτί και να κάνει την ομάδα του άκρως επιθετική.

Δικαιώθηκε ο Πορτογάλος έστω και στο 89΄, όταν οι τρεις από τις αλλαγές που έκανε είχαν συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης. Από σέντρα του Μπίσεσβαρ και κεφαλιά του Σβιντέρσκι, ο Μουργκ πήρε νέα κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Οι τρεις αλλαγές του Φερέιρα «λύτρωσαν» τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Τσιντώτας ήταν ο «σωτήρας» της ΑΕΚ καθώς στο 96΄ νίκησε τον Σφιντέρσκι σε τετ-α-τετ.