Skip to main content

Τρίτος ο ΟΦΗ, 2-0 την Ξάνθη

Ο ΟΦΗ έχει μετατρέψει το «Θ. Βαρδινογιάννης» σε κάστρο απόρθητο και το απέδειξε και απέναντι στην Ξάνθη, που μέχρι σήμερα το απόγευμα βρισκόταν στην τρίτη θέση.

Οι Κρήτες επικράτησαν με 2-0 της ακριτικής ομάδας, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και βρέθηκαν στη θέση της, πείθοντας με τη διάρκεια που έχουν σε υψηλή απόδοση ότι φέτος στοχεύουν ψηλά.

Ύστερα από ένα ισόπαλο πρώτο ημίχρονο, όπως άλλωστε συμβαίνει κατά κύριο λόγο στα παιχνίδια τους την τρέχουσα περίοδο, η ομάδα του Ηρακλείου ξέσπασε στην επανάληψη σημειώνοντας δύο τέρματα.

Στο 22΄ ο διαιτητής Βάτσιος καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Κοβάτσεβιτς. Ο Ναμπί το εκτέλεσε αλλά ο Άμπαντ απέκρουσε, διατηρώντας το «μηδέν» στο πρώτο μισό του αγώνα. 

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Φιγκεϊρέντο πήρε την έξοχη πάσα του Ναμπί και άνοιξε το σκορ με συρτό σουτ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νέιρα έβγαλε μόνο τον Σεμέντο και ο Πορτογάλος διπλασίασε.

Η Ξάνθη, που εμφανίστηκε κατώτερη σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις της, είχε την ευκαιρία να μειώσει αλλά η κεφαλιά του Ρενέγια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Σωτηρίου, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.