Skip to main content

Πήρε «εκδίκηση» από τον Ουμπέρ και πέρασε στους «16» του Rogers Cup ο Τσιτσιπάς

Αυτή την φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν… «υποψιασμένος» απέναντι στον Ούγκο Ουμπέρ, νίκησε με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-1) τον Γάλλο και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» του Rogers Cup.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο από τον Ουμπέρ (είχε ηττηθεί με 2-1), παρότι στο τουρνουά του Καναδά έκανε τα εύκολα δύσκολα.

Μετά από αγώνα που διήρκησε 2 ώρες και 34 λεπτά ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα έφτασε στη νίκη, ο οποίος μετά το πρώτο σετ που πήρε άνετα με 6-3, στο δεύτερο «αυτοκτόνησε» καθώς «πέταξε στα σκουπίδια» πέντε match point για να ηττηθεί με 7-6.

Στο τρίτο σετ ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και με 6-1 δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του σετ στον Ουμπέρ να τον αμφισβητήσει.

Στην φάση των «16» το νο3 της παγκόσμιας κατάταξης θ΄ αντιμετωπίσει τον νικητή του ρωσικού εμφυλίου, ανάμεσα στον Ασλάν Καρατσέφ και τον Σεργκέι Χατσάνοφ.

«Όλα είναι θέμα μαχητικότητας. Είμαι κάποιος που δεν του αρέσει να τα παρατά. Δεν ήταν εύκολο σήμερα. Έπρεπε να κάνω πολλά. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», είπε μετά τη νίκη του ο Τσιτσιπάς.

Στα υπόλοιπα βραδινά ματς της Τρίτης, ο Ρέιλι Όπελκα νλικησε 6-3, 6-4 τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ενώ ο Κάσπερ Ρουντ συνέχισε το αήττητο σερί του (12 νίκες), επικρατώντας 6-3, 3-6, 6-3 του Μάριν Τσίλιτς.