Skip to main content

Επικριτικά σχόλια του προέδρου του Καζακστάν για τις επιδόσεις της Ολυμπιακής ομάδας στο Τόκιο

Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία της Ολυμπιακής ομάδας του Καζακστάν στους Αγώνες του Τόκιο ο Πρόεδρος της χώρας, Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ. 

Με ανάρτησή του στο twitter, αφού συνεχάρη μεν τους αθλητές που κατέκτησαν 8 χάλκινα μετάλλια στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, δε, ωστόσο, φρόντισε να επισημάνει ότι «το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του αθλητισμού του Καζακστάν και τα σημαντικά κονδύλια που επενδύει το κράτος στην ανάπτυξη του αθλητισμού».

Πρόσθεσε ακόμη ο Τοκάγεφ πως «πρέπει να πάρουμε τα σωστά μαθήματα από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ούτως ώστε στους επόμενους Αγώνες στο Παρίσι, να επιδείξουμε αποτελέσματα που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών μας».

Το Καζακστάν κατέκτησε 8 χάλκινα μετάλλια σε πέντε διαφορετικά αθλήματα (πυγμαχία, τζούντο, καράτε, άρση βαρών και πάλη), με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 83η θέση του πίνακα μεταλλίων της διοργάνωσης.

Απολογισμός, που ήταν σαφώς χαμηλότερος σε σχέση με το 2016 στο Ρίο, όταν η ασιατική χώρα είχε κατακτήσει τρία χρυσά, πέντε ασημένια και δέκα χάλκινα μετάλλια.