Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Ποδόσφαιρο: Η γυναικεία ομάδα του Καναδά πήρε το χρυσό στα πέναλτι

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο ποδόσφαιρο γυναικών πανηγγύρισε ο Καναδάς (είχε πάρει το χάλκινο στο Ρίο), μετά τη νίκη του επί της Σουηδίας στα πέναλτι με 3-2. Ο τελικός στην κανονική του διάρκεια δεν ανέδειξε νικητή, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες, 1-1.

Οι ασημένιες στην προηγούμενη διοργάνωσης Σουηδές πήραν το προβάδισμα με το γκολ της Στίνα Μπλακστένιους (34′), ωστόσο, στο 67΄ οι Βορειοαμερικάνες, με πέναλτι της Τζέσι Φλέμινγκ, έφεραν το ματς στα ίσια.

Το σκορ έμεινε έτσι μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Ούτε εκεί υπήρξε νικήτρια, οπότε τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η 34χρονη γκολκίπερ ου Καναδά, Στέφανι Λαμπέ, απέκρουσε δύο και χάρισε το χρυσό μετάλλιο στη χώρα της με 3-2.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι ΗΠΑ, το έκτο στις επτά παρουσίες της στους Ολυμπιακούς αγώνες, από το 1996 που το άθλημα εισήχθη στη διοργάνωση και σε επίπεδο γυναικών.

Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 το συγκρότημα του Βλάτκο Αντονόφσκι νίκησε με το θεαματικό 4-3 την Αυστραλία στο «Kashima Soccer Stadium».