Skip to main content

Basket League: Υποβιβασμός μόνο για μία ομάδα

Ο Πανιώνιος είναι και επισήμως από σήμερα (1/10) εκτός Basket League κι όπως ήταν επόμενο η διοργανώτρια αρχή αναγκάστηκε να προβεί σε κάποιες αλλαγές ενόψει της νέας περιόδου 2020/2021.

Έτσι, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο, μόνο μία ομάδα θα υποβιβαστεί από την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία στο τέλος του πρωταθλήματος και όχι δύο, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Επίσης, καταψηφίστηκε το σενάριο για τη διεξαγωγή play off μεταξύ των 6 πρώτων ομάδων και play out για τους 6 τελευταίους.

Υπηρξε η πρόταση για τη δημιουργία δύο νέων ομίλων μετά τη λήξη των 22 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου, ο ένας με τους 6 πρώτους και ο άλλος με τους υπόλοιπους και να έπαιζαν όλοι μεταξύ τους έτσι ώστε να έβγαινε ο πρωταθλητής και η ομάδα που θα υποβιβαζόταν, αλλά δεν πέρασε.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος μετατίθεται πιθανότατα για τις 17/10, ενώ κανονικά το πρώτο τζάμπολ είχε προγραμματιστεί για τις 10 του μήνα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πλέον από την Α2 θα ανέβουν τρεις ομάδες, έτσι ώστε το πρωτάθλημα της σεζόν 2021/2022 να διεξαχθεί με 14 ομάδες.