Skip to main content

Super League: Πρώτος βαθμός του Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», 1-1, με τη Ξάνθη

Τουλάχιστον, αυτή την φορά δεν έχασε. Ο Ηρακλής μετά από δύο ήττες στο «Καυτανζόγλειο», αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Ξάνθη στο δεύτερο χρονικά ματς της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Παρά το βαρύ αγωνιστικό χώρο από την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε νωρίτερα, οι παίκτες του Ηρακλή και της Ξάνθης έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, με πολλές χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι και ένταση προς το τέλος της αναμέτρησης.

Οι γκολκίπερ των δύο ομάδων, Τσέναμο (Ξάνθη) και Περνίς (Ηρακλής) βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα και χάρη στις επεμβάσεις τους καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το προβάδισμα στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο 23΄ ο Περνίς μπλόκαρε την κεφαλιά του Ερέα, ενώ στο 29΄ η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καπετάνο η κεφαλιά του οποίου από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση δεν ήταν καλή και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Νέα σπουδαία επέμβαση του Περνίς σε κόρνερ, στο 30΄, σε κεφαλιά του Λουσέρο, ενώ ένα λεπτό μετά ο Τσέναμο απόκρουσε το σουτ του Μακρή. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης έκανε μεγάλη επέμβαση στο 41΄ στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσιλιανίδη.

Με μία τεράστια ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τη Ξάνθη, μετά τη σέντρα του Λουσέρο και τη λανθασμένη απομάκρυνση του Μακρή η μπάλα έφυγε αλάχιστα άουτ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε προβάδισμα στο 62΄ με το ευθύβολο σουτ του Λουσέρο έξω από την περιοχή, μετά τη μεταβίβαση από τον Βασιλακάκη (1-0).

Η αντίδραση του «Γηραιού» ήταν άμεση και στο 71΄ ο νεοεισελθών, Βέλλιος, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια κι έδωσε ελπίδες στην ομάδα του.

Το ματς απόκτησε… τρελό ρυθμό στη συνέχεια, με τον Ηρακλή να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 80΄ να προηγηθεί, όταν το σουτ του Βέλλιου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Τσέναμο. Η Ξάνθη «απάντησε» με μεγάλη ευκαιρία με τον Ερέα, το πλασέ του οποίου απόκρουσε με τα πόδια ο Ερνίς και στο 85΄ το ματς «πήρε φωτιά».

Ένα σκληρό φάουλ του Λάζαρ στον Σολτάνι εξαγρίωσε τον Αλγερινό επιθετικό, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση κινήθηκε απειλητικά προς το Ρουμάνο μέσο του Ηρακλή. Οι συμπαίκτες του τον κράτησαν και προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από τον αγωνστικό χώρο με το διαιτητή να τον παρατηρεί με κίτρινη κάρτα. Ο Σολτάνι, όμως, έβρισε τον Τριτσώνη, ο οποίος με τη σειρά τον απέβαλλε. Κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια ο Σολτάνι σπρώχθηκε από τον παράγοντα της Ξάνθης, Καζναφέρη και οι δύο άνδρες λίγο έλλιψε να έρθουν στα χέρια.