Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Πόλο: Προπόνηση με Νότια Αφρική η Εθνική ανδρών

Παίζοντας στο… ρελαντί η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών διέλυσε με 28-5 την αδύναμη Νότια Αφρική, στο τέταρτο ματς που έδωσε στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.

Από το τελικό σκορ γίνεται αντιληπτό ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε μία υγιεινή προπόνηση απέναντι στους Αφρικανούς και παρέμεινε στην κορυφή του Α΄ ομίλου, μαζί με την Ιταλία.

Η ελληνική ομάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση της διοργάνωσης τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/08, 05:30), απέναντι στις ΗΠΑ, και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον κρίσιμο προημιτελικό της Τετάρτης (4/8).

Στο ματς με την Νότια Αφρική ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στον δεύτερο τερματοφύλακα, Κώστα Γαλανίδη (ο Μάνος Ζερδεβάς έμεινε εκτός 12άδας), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο οκτάλεπτο δεν έκανε καμία αλλαγή και στο ξεκίνημα του δεύτερου έβγαλε όλους τους βασικούς, πλην του Βλαχόπουλου (που αντικαταστάθηκε κι αυτός λίγο αργότερα)!

Ο Γιάννης Φουντούλης πέτυχε πέντε γκολ και είχε την ευκαιρία να… ξεμπουκώσει μετά την υποτονική παρουσία του στα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ σκόραραν όλοι οι Έλληνες διεθνείς, με τους Δερβίση και Γκιουβέτση να πετυχαίνουν τα πρώτα τους τέρματα στη διοργάνωση.