Skip to main content

Super League: Ένα ημίχρονο αρκούσε στον Ολυμπιακό

Τη διαφορά ασφαλείας που έχει από τους διώκτες του διατήρησε ο Ολυμπιακός (+13) με τη νίκη που πέτυχε σήμερα στο Καραϊσκάκη επί του ουραγού Ηρακλή με 3-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να φτάσουν στο 9ο εφετινό τους «τρίποντο» στο Καραϊσκάκη, όπου παραμένουν αήττητοι (9-1-0) και 15ο συνολικά στη Super League μετά από 19 αγωνιστικές. 

Η «σεμνή τελετή» στο φαληρικό γήπεδο διήρκησε 42 λεπτά. Τόσο χρειάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» για να πετύχουν δύο γκολ και να δώσουν διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 2ο λεπτό, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο άνοιξε το σκορ με την καρφωτή κεφαλιά του Βιάνα (πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού) μετά τη σέντρα του Σεμπά.

Ο Ηρακλής που στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου αμύνθηκε σωστά, προσπάθησε στη συνέχεια να επιτεθεί και να απειλήσει τους γηπεδούχους, που παρότι δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτεροι στον αγωνιστικό χώρο εξακολουθούσαν να ελέγχουν το παιχνίδι. 

Κατάφεραν, μάλιστα, στο 42΄ να πετύχουν και δεύτερο γκολ με την γυριστή κεφαλιά του Ελιουνούσι, από τη σέντρα του Φιγκέιρας. Το γκολ αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να παίξουν ακόμη πιο άνετα στο δεύτερο ημίχρονο και να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 56΄ με το 5ο εφετινό γκολ του Κώστα Φορτούνη.