Skip to main content

Την άλλη εβδομάδα η τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με FIFA, UEFA και ΕΠΟ

Έτοιμο για συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης (28/1) είναι το σχέδιο νόμου του υφυπουργείου Αθλητισμού «Διατάξεις εναρμόνισης με Ολιστική Μελέτη FIFA-UEFA, Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), Αναδιάρθρωση Επαγγελματικών Κατηγοριών Ποδοσφαίρου και άλλες Διατάξεις Αθλητικής Μεταρρύθμισης».

Μεταξύ άλλων, το αθλητικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις εναρμόνισης με την Ολιστική Μελέτη των FIFA-UEFA (εκλογές ΕΠΟ, Λέσχες Φιλάθλων, οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων κ.α.) και ρυθμίσεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (νομική μορφή, αρμοδιότητες, λειτουργία κ.α.).

Επίσης, την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, διατάξεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών, ρυθμίσεις για τον ΕΟΚΑΝ και την πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» και τροποποιήσεις αναφορικά με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού ενημέρωσε σήμερα την ΕΠΟ, τη FIFA και την UEFA ότι η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι τετραμερής τηλεδιάσκεψη αναβάλλεται και θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης να παρουσιάσει αναλυτικά στους φορείς του ποδοσφαίρου το νομοσχέδιο.