Skip to main content

Αντετοκούνμπο: Όσο μένουμε ταπεινοί είμαστε επικίνδυνοι και παίζουμε το καλύτερο μπάσκεt

Το Μιλγουόκι έκανε το πρώτο break στους τελικούς του φετινού πρωταθλήματος, φεύγοντας με τεράστια νίκη από την Αριζόνα επί των Σανς και προηγείται με 3-2.

Μεγάλος άτυχος, όμως, ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που έχασε τον πέμπτο τελικό καθώς τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας κατά του κορωνοϊού, δηλαδή μπήκε σε καραντίνα.

Η είδηση έγινε γνωστή λίγο πριν το τζάμπολ, με τον Γιάννη στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα να αναφέρεται στην απουσία του, αλλά και τις… αντιδράσεις του, βλέποντας το παιχνίδι από την τηλεόραση.

«Ήταν δύσκολο αυτό που έγινε με τον Θανάση, γιατί ξέρω πόσο ήθελε να είναι εδώ για να δώσει ενέργεια στους πάντες. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ για να κερδίσουμε», είπε.

«Έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά μας, μας υποστήριζε, μας έστελνε μηνύματα, οπότε κάναμε αυτό που έπρεπε και χωρίς την ενέργειά του. Όπως τον ξέρω, θα ούρλιαζε μπροστά στην τηλεόραση, θα ίδρωνε, θα έπαιζε άμυνα. Μετά από το ματς έβλεπα πόσο χαρούμενος ήταν στο Facetime».

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης ρωτήθηκε που κρίθηκε ο πέμπτος τελικός. «Βάλαμε τα σουτ, χάναμε με 16 πόντους αλλά αυτή είναι η ομάδα μας. Συνεχίσαμε να παλεύουμε σκληρά, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και βάλαμε τα σουτ. Παίξαμε σπουδαία σε αυτό το διάστημα».

Ακολούθως, ο ηγέτης των Μπακς έπλεξε το εγκώμιο του Χόλιντεϊ: «Τρομερή η φάση του Χόλιντεϊ. Άρπαξε την μπάλα κι ενώ μπορούσε να αδειάσει το χρονόμετρο με εμπιστεύθηκε για την λόμπα. Ήταν φάση που έκρινε τον αγώνα. Τον χρειαζόμαστε να είναι σπουδαίος στην άμυνα, φάσεις σαν αυτή τον βάζουν στην ελίτ. Είδα ότι δεν ήταν κανείς γύρω μου, του είπα να την πετάξει, την πέταξε γιατί με εμπιστεύθηκε και τον ευχαρίστησα γι’ αυτό. Είναι ο πόιντ γκαρντ, ήξερε ότι θα τελείωνα τη φάση».

Πλέον, το Μιλγουόκι απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα παίξει το καθοριστικό παιχνίδι στην έδρα του, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τους Μπακς, που παραμένουν ταπεινοί.

«Σημαίνει πολλά να παίξουμε για το πρωτάθλημα μπροστά στον κόσμο μας. Θα μείνω στο τώρα. Ξέρουμε ότι είμαστε ένα ματς μακριά από το πρωτάθλημα, από την ιστορία του αθλήματος. Δεν μπορεί αυτό να μας το πάρει κανένας. Το να το κάνουμε μπροστά στις οικογένειές μας θα είναι σπουδαίο», είπε ο Αντετοκούνμπο.

«Αν είμαστε πειθαρχημένοι, παίξουμε καλό μπάσκετ, έχουμε την ενέργεια του κόσμου, θα είναι σπουδαίο να το καταφέρουμε μπροστά στους οπαδούς μας. Θα είναι απίθανο, υπέροχο, αλλά έχουμε κι άλλα βήματα προηγουμένως. Είναι μεγάλη η δοκιμασία που έχουμε μπροστά μας, αλλά πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, όσο μένουμε έτσι, είμαστε επικίνδυνοι. Όταν είμαστε ταπεινοί παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ», πρόσθεσε ο Greek Freak.

Και κατέληξε λέγοντας: «Έχω παίξει σε διαφορετικά ρόστερ, όταν χάνεις με 15 πόντους μπορεί να σταματήσεις, να μην είσαι ανταγωνιστικός. Με αυτή την ομάδα δεν το κάνουμε αυτό, δεν το κάναμε ούτε στη διάρκεια της σεζόν. Συνεχίζουμε να παλεύουμε. Δεν ξέραμε ότι θα κερδίσουμε, αλλά σημασία έχει να μην σταματάς, να συνεχίζεις και αυτό το κάνουμε πολύ καλά. Είτε χάνουμε 2-0, είτε με 16 πόντους, γιατί το ματς έχει διάρκεια 16 λεπτά. Έχουμε σουτέρ, σκόρερ, ριμπάουντερ, προπονητές, πρέπει να μπορούμε να βρισκόμαστε σε θέση για να κερδίζουμε αγώνες».