Skip to main content

Πλησιάζει τους πρωτοπόρους ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον Πλατανιά

Σε απόσταση βολής ή ακριβέστερα μίας νίκης βρίσκεται ο Παναθηναϊκός από τη δεύτερη θέση και τον ΠΑΟΚ, μετά την ευρεία νίκη επί του Πλατανιά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με 3-0, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στους 43 βαθμούς, έναντι 46 του ΠΑΟΚ και 48 του πρωτοπόρου Ολυμπιακού που παίζει αργότερα στη Βέροια, ενώ η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου έμεινε στους 22 και χρειάζεται προσοχή αλλά και προσπάθεια για να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, όπως συνηθίζουν άλλωστε στα εντός έδρας παιχνίδια τους, με στόχο το γρήγορο γκολ. Αυτό το βρήκαν στο 7ο λεπτό, όταν ο Λαγός με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Πέτριτς στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο Κροάτης νίκησε από πλάγια θέση τον Ολιμπά για το 1-0, με το πέμπτο τέρμα του στη Σούπερ Λίγκα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς απείλησε άμεσα, σε φάση που η απειρία του Τριανταφυλλόπουλου παραλίγο να κοστίσει πολύ περισσότερο στην ομάδα του από την κίτρινη κάρτα στον νεαρό ποδοσφαιριστή: ο Μιλούνοβιτς τού ξέφυγε μετά την πάσα του Αγκιλέρα και ο μπακ του Παναθηναϊκού τον ανέτρεψε πάνω στη γραμμή της περιοχής, αποφεύγοντας το πέναλτι (και ίσως την αποβολή) για εκατοστά.

Το φάουλ εκτέλεσε πολύ καλά ο Μιλούνοβιτς αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ, στην πρώτη φάση που οι Κρήτες απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η δεύτερη και επίσης πολύ σημαντική ήταν στο 21ο λεπτό, όταν ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε λάθος έξοδο, ο Μιλούνοβιτς πλάσαρε από μακριά αλλά ο Σίλντεφελντ είχε καλύψει την εστία και απέκρουσε.

Κεντρικό πρόσωπο στο αρχικό 45λεπτο ήταν πάντως ο Ολιμπά, καθώς ο τερματοφύλακας του Πλατανιά νίκησε τον Μπεργκ στο μεταξύ τους τετ α τετ στο 18ο λεπτό, απέκρουσε το σουτ του ίδιου στο 24΄ και τη σέντρα-σουτ του Πέτριτς στο 36΄, ενώ μπλόκαρε σταθερά (!) το πέναλτι του Σουηδού επιθετικού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, παράβαση στην οποία είχε υποπέσει ο ίδιος ανατρέποντας τον Πέτριτς.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με γκολ και το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 47΄ και σε εκτέλεση κόρνερ ο Τριανταφυλλόπουλος έγραψε το 2-0 σε φάση διαρκείας, μετά τα σουτ των Πέτριτς και Μπεργκ (μεγάλη απόκρουση Ολιμπά), σκοράροντας το δεύτερο γκολ της καριέρας του με την πράσινη φανέλα.

Ο Πλατανιάς είχε την ευκαιρία του τρία λεπτά αργότερα για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά η κεφαλιά του Γιακουμάκη σε εκτέλεση φάουλ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο 67΄ ο Ολιμπά απέκρουσε δύο συνεχή σουτ του Πέτριτς, ενώ στην επόμενη επίθεση ο Τσουράκης πέρασε από πλάγια δεξιά θέση την μπάλα κάτω από τα πόδια του Στιλ, αλλά αυτή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κλωναρίδης στο 78ο λεπτό, με ασύλληπτο σουτ μέσα από την περιοχή που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ολιμπά.