Skip to main content

ΝΒΑ: Η επιστροφή του Greek Freak δεν εμπόδισε το Φοίνιξ να κάνει το 1-0 στους τελικούς

Οκτώ ημέρες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στην πεντάδα του Μιλγουόκι, ωστόσο, ο σπουδαίος Κρις Πολ έκανε ένα ακόμη μεγάλο ματς και το Φοίνιξ πήρε τον πρώτο τελικό του NBA με 118-105 και διατήρησε το προβάδισμα της έδρας.

Μπροστά σε 17.000 οπαδούς τους οι «Σανς» έκαναν το 1-0 στη σειρά, όντας πιο ξεκούραστοι από τους αντιπάλους τους (είχαν τρεις περισσότερες ημέρες από τα «Ελάφια») κι έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του «δαχτυλιδιού». Οι «Μπακς» στο φινάλε της βραδιάς αδίκησαν τους εαυτούς τους, στο ξεκίνημα μιας best-of-seven σειράς που φαίνεται πως θα φτάσει μακριά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «έσφιξε τα δόντια» μετά τον τραυματισμό του στην Ατλάντα κι επέστρεψε παρότι δεν ήταν 100% έτοιμος. Έκανε μία τρομερή προσπάθεια (20 πόντοι, 5/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/12 βολές, 17 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ σε 35:21 λεπτά), ωστόσο, η αστοχία του Τζρου Χόλιντεϊ (10 πόντοι, 4/14 σουτ) και η έλλειψη ενός αξιόπιστου σκόρερ στον πάγκο, δεν επέτρεψαν στο Μιλγουόκι να μείνει στο ματς έως το τέλος.

Τα «Ελάφια» έχασαν πολλές ευκαιρίες με τα ελεύθερα σουτ που επιχείρησαν, ακόμη και λέι απ κι έδειξαν ότι μπορούν θα διεκδικήσουν έως το τέλος την ανατροπή που θα τους φέρει σε «θέση οδηγού». Κι όσο οι Σανς θα κουράζονται, τόσο θα αυξάνονται οι ελπίδες τους για να «πατήσουν» στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ.

Αποχώρησε τραυματίας από την ομάδα της Αριζόνα ο Ντάριο Σάριτς (χτύπησε στο γόνατο), ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν έναν φοβερό και τρομερό Κρις Πολ (32 πόντους), ενώ οι Ντέβιν Μπούκερ (27π.) και Ντιάντρε Έιτον (22π.) λειτούργησαν υποστηρικτικά προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμμαστισμένος για τα ξημερώματα της Παρασκευής (04:00) και πάλι στην έδρα της ομάδας από την Αριζόνα.