Skip to main content

Euro 2020: Μεγάλο ντέρμπι, Ιταλία-Ισπανία στο «Γουέμπλεϊ» με φόντο τον τελικό

Με ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι ανοίγει απόψε (6/07, 22:00) στο «Γουέμπλεϊ» η «αυλαία» των ημιτελικών του Euro 2020.

Ο νικητής θα εξασφαλίσει το πρώτο «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό της Κυριακής (11/07) και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, που θα προκύψει μετά τον αυριανό (7/07) δεύτερο ματς της τετράδας, ανάμεσα στην Δανία και στην Αγγλία στο ίδιο γήπεδο με την ίδια ώρα έναρξης.

Αν και η Ιταλία έχει δείξει ότι είναι μία ομάδα πλήρης σε όλες τις γραμμές της, προγνωστικά δεν χωρούν. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι προέρχεται από 4 νίκες και μία πρόκριση στην παράταση.

Πιο συγκεκριμένα στα ματς του ομίλου (Α΄) νίκησε διαδοχικά την Τουρκία με 3-0, την Ελβετία με 3-0 και την Ουαλία με 1-0, στην φάση των «νιοκ άουτ» αγώνων απέκλεισε στην παράταση την Αυστρία με 2-1, ενώ στους προημιτελικοιύς «πέταξε έξω» το Βέλγιο με 2-1.

Από την πλευρά της στον Ε΄ όμιλο, η Ισπανία παραχώρησε δύο ισιοπαλίες (0-0 με τη Σουηδία 0-0 και 1-1 με την Πολωνία), διέλυσε με 5-0 την Σλοβακία, χρειάστηκε την παράταση για να βγάλει έξω την Κροατία με το εντυπωσιακό 5-3 στην φάση των «16», ενώ στους «8» επικράτησε με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι εις βάρος της Ελβετίας.