Skip to main content

Europa League: Έτοιμοι για όλα Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος

Το πρώτο βήμα για την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League θα επιδιώξουν να κάνουν απόψε Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος κόντρα σε Καμπάλα (19:00), Μπρόντμπι (20:00) και Φενερμπαχτσέ (21:00) αντίστοιχα,

Τον… χορό των ελληνικών ομάδων στα play off της διοργάνωσης θα ανοίξει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στο Μπακού την Καμπάλα με στόχο να δικαιολογήσουν από το πρώτο κιόλας ματς τον τίτλο του φαβορί που έχουν απέναντι στους Αζέρους. 

Η αντίπαλος του «τριφυλλιού» δεν έχει καμία διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο, έχει προκριθεί ήδη σε δύο γύρους κι αυτό, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου και τους παίκτες του, σημαίνει ότι χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Οι «πράσινοι» θέλουν να επιστρέψουν με νίκη από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν για να απλοποιιήσουν τα πράγματα στη ρεβάνς της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης. Εκτός μάχης έχουν τεθεί ο τιμωρημέος Σάντσεθ, ο ανέτοιμος Εσιέν και οι Τριανταφυλλόπουλος, Μπούρμπος, Δώνης, για λόγους τακτικής.

                         Με απουσίες ο ΠΑΟΚ

Όπως συνέβη και στους δύο προηγούμενους γύρους του Europa League, έτσι και σήμερα εναντίον της Μπρόντμπι, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες.

Πιο πρόσφατες αυτές των Δημήτρη Σαλπιγγ’ιδη, που τραυματίστηκε στην τελευταία προοπόνηση και του Μαντούρο, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής με απόφαση του Τούντορ.

Οι Δανοί δεν έχουν ξεκινήσει καθόλου καλά στο πρωτάθλημά τους (μετά από 5 αγώνες μετρούν μόλις μία νίκη), αλλά αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο Ιγκόρ Τούντορ γνωρίζει πολύ καλά ότι η δυναικότητα της Μπρόντμπι δεν έχει καμία σχέση με τους πρόσφατους αντιπάλους του ΠΑΟΚ στον β΄ και γ΄  προκριματικό της διοργάνωσης, παρ΄ όλα αυτά ο Κκροάτης ελπίζει ότι η ομάδα του μπορεί να τα καταφέρει.

                        Την πιο δύσκολη αποστολή ο Ατρόμητος

Αναμφισβήτητα πιο δύσκολη αποστολή από τις τρεις ελληνικές ομάδες θα έχουν οι Περιστεριώτες απέναντι στην Φενερμπαχτσέ των Φαν Πέρσι, Νάνι, Φερναντάο, Μπρούνο Άλβες και άλλων σπουδαίωων ονομάτων που διαθέτει.

Το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση απέναντι σε έναν αντίπαλο που δαπάνησε πολλά εκατομμύρια ευρώ για να μπει στους ομίλους του Champions League αλλά δεν τα κατάφερε καιη μόνη διέξοδος που του έχει απομείνει είναι να διακριθεί μέσω του Europa League.

Οι «κυανόλευκοι» θα προσπαθήσουν σε πρώτη φάση να μη δεχτούν γκολ κι από κει και πέρα εάν τους δοθούν οι ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού, καθώς και ο Εμπόου συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και είναι «ετοιμοπόλεμος».

Το μεγάλο αστέρι των Τούρκων, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και λογικά θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, ενώ βασικός θα παίξει και ο Νάνι.