Skip to main content

Σούπερ Λίγκα: «Τούμπα» το ματς ο ΠΑΟΚ και νίκη 3-2 επί του Πανιωνίου

Με αρνητικό πρωταγωνιστή το διαιτητή, Δελφάκη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 του Πανιωνίου στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά κατάφερε αν και βρέθηκε να χάνει δύο φορές να «γυρίσει» εντελώς το ματς και να πάρει την 7η εντός έδρας νίκη του, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, άσχετα από το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα, Ολυμπιακός-Πλατανιάς.

Το ματς σημαδεύτηκε από τα διαιτητικά λάθη, κυρίως του Δελφάκη, αλλά και του βοηθού του, Αναστόπουλου, ο οποίος στο 89΄ υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Οικονόμου, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χωρίς να υπήρχε παράβαση.

Νωρίτερα, ο ρέφερι του συνδέσμου Αρκαδίας είδε υποδείξει δύο ανύπαρκτα πέναλτι σε κάθε μία ομάδα, αρχικά στους «κυανέρυθρους» και στη συνέχεια στους γηπεδούχους, φάση από την οποία προήλθε και το νικητήριο γκολ από την εκτέλεση του Αθανασιάδη.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Πανιώνιος στην Τούμπα, σε ένα εκρηκτικό πρώτο 10λεπτο στο οποίο μπήκαν τρία γκολ!

Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη αντεπίθεση που έβγαλαν στο ματς (2΄) κατάφεραν να προηγηθούν με το πλασέ του Γιάννου μετά την ασίστ του Ιμπαγάσα (0-1).

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη όχι μόνο δεν «πάγωσε» από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε, αλλά «απάντησε» πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στο 8΄. Ο Ρατς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βίτορ με κεφαλιά ισοφάρισε με πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα (1-1).

Και πάλι, όμως, οι «κυανέρυθροι» βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Στο 10΄ ο Δελφάκης είδε πέναλτι σε πέσιμο του Κολοβού στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κάτσε και ένα λεπτό μετά ο μέσος του Πανιωνίου έβαλε ξανά μπροστά την αθηναϊκή ομάδα (1-2).

Την ευκαιρία να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης έχασε στο 22΄ το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο Μπουμάλ βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ κι αντί να δώσει στον εντελώς αμαρκάριστο Γιάννου προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση κι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απόκρουσε σωτήρια.

Οι Νεοσμυρνιώτες «πλήρωσαν» την λανθασμένη αντίδραση του Μπουμάλ λίγο αργότερα. Από το…φαρμακερό αριστερό του Ρατς στο 30΄ προήλθε η ισοφάριση με την προβολή του Μαντούρο στο 30ό λεπτό, ενώ στο 42΄ ο Ιτάνζ έκανε σωτήρια επέμβαση στο απευθείας σουτ του Γιάννου από το σημείο του πέναλτι.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος ήταν πολύ απειλητικός στις αντεπιθέσεις που έβγαλε, αλλά ο Ιτάνζ ήταν σε μεγάλη βραδιά και απόκρουσε σωτήρια τα σουτ των Γιάννου, Μπουμάλ και Κολοβού, έχοντας καθοριστική συμβολή στην επίτευξη της νίκης για την ομάδα του.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 72΄ με το πέναλτι του Αθανασιάδη, το οποίο προήλθε από το «θέατρο» του Παπαδόπουλου σε μαρκάρισμα του Οικονόμου.

Οι φιλοξενούμενοι, που ήταν ανώτεροι του ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και έχασαν πολλές ευκαιρίες, τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ιμπαγάσα στο 87΄.