Skip to main content

Euro 2020: Περισσότεροι από 60.000 οπαδοί στο Γουέμπλεϊ για τους ημιτελικούς και τον τελικό

«Έδωσαν τα χέρια» UEFA και βρετανική κυβέρνηση για την αύξηση του ποσοστού προσέλευσης θεατών στο θρυλικό «Γουέμπλεϊ», τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στον μεγάλο τελικό του Euro 2020.

Μετά την οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ο «ναός του ποδοσφαίρου» θα καλυφθεί κατά 75% στους αγώνες που θ΄ ακολουθήσουν, δηλαδή, στις εξέδρες του θα βρεθούν περισσότεροι από 60.000 φίλαθλοι.

Η ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή την Τρίτη (22/06), με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά από σειρά επαφών και διαβουλεύσεων, να έρχεται σε συμφωνία με την αγγλική κυβέρνηση.

Λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, για την αύξηση του μέγιστου αριθμού θεατών στο 75%, τόσο για τους ημιτελικούς (6 και 7 Ιουλίου), όσο και τον τελικό της 11ης Ιουλίου.

Κατέστησε σαφές, δε, ότι όλοι οι παριστάμενοι στα ματς οφείλουν να ακολουθήσουν πιστά αυτά που προτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά του κορονοϊού.

«Τα νέα είναι σπουδαία. Τόσοι πολλοί φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν διά ζώσης τα τρία τελευταία παιχνίδια του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ. Οι τελευταίοι 18 μήνες μάς δίδαξαν – τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου- πόσο σημαντικοί είναι οι οπαδοί για τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν και πρόσθεσε:

«Αυτό το τουρνουά αποτελεί έναν φάρο ελπίδας για να καθησυχάσει τους ανθρώπους ότι επιστρέφουμε σε έναν πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής και αυτό είναι ένα περαιτέρω βήμα σε αυτή τη διαδρομή. Είμαι ευγνώμων στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη σκληρή δουλειά τους στην ολοκλήρωση των συμφωνιών, προκεμένου να μετατρέψουμε τα τελευταία ματς του τουρνουά σε μία μεγάλη γιορτή στο Γουέμπλεϊ.».

Αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί και παραμένει ερωτηματικό στην παρούσα φάση είναι ο τρόπος που θα λειτουργήσει η καραντίνα για τους οπαδούς που θα ταξιδέψουν στην Αγγλία από το εξωτερικό για τα συγκεκριμένα ματς.

Στα τρία ματς της φάσης των ομίλων που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στο επιβλητικό γήπεδο του Λονδίνου, το ποσοστό χωρητικότητας που επετράπη ήταν μέχρι 25%, με κάτι παραπάνω από 20.000 φιλάθλους να βρίσκονται στις εξέδρες για τα ματς Αγγλία – Κροατία και Αγγλία – Σκωτία και αντίστοιχο νούμερο να αναμένεται απόψε το βράδυ (22/6) για το Τσεχία – Αγγλία.