Skip to main content

ΕΠΟ: «Ισπανικό μοντέλο» στη διαιτησία εφαρμόζει η ΚΕΔ

Το ισπανικό μοντέλο στη διαιτησία πρόκειται να εφαρμόσει από τη νέα σεζόν η ΕΠΟ.

Η κεντρική επιτροπή θα κινηθεί στα πρότυπα της primera division, όπως τουλάχιστον ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης, τον ομόλογό του της Super League, Γιώργο Στράτο.

Τι ισχύει στο ισπανικό μοντέλο;  Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος θα προβεί στον ορισμό του νέου αρχιδιαιτητή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο Βασίλης Τεροβίτσας, επίσης άλλον έναν θα ορίσει και η ΕΠΟ, με την τελευταία να ορίζει και έναν τρίτο, ο οποίος θα «επιτηρεί» τους δύο πρώτους. Με πιο απλά λόγια οι αποφάσεις των διαιτητών θα λαμβάνονται ακόμη και από τρεις, εφόσον υπάρξει διαφωνία μεταξύ των δύο πρώτων αρχιδιαιτητών. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναφέρει: «Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο. Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ ΕΠΟ. 

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα».