Skip to main content

Κωπηλασία: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες οι Τσαμοπούλου – Α. Κυρίδου

Οι επιτυχίες της ελληνικής κωπηλασίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23, στη Σαρασότα της Φλόριντα, συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό και σήμερα.

Μετά την πρώτη θέση των Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου το Σάββατο (27/7) στον τελικό της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου, σήμερα ήταν η σειρά των Δήμητρα Τσαμοπούλου – Ανέτα Κυρίδου να στεφθούν παγκόσμιες πρωταθλήτριες, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Οι δύο αθλήτριες κάλυψαν την απόσταση σε 07:04.20, αφήνοντας δεύτερες τις Αυστραλές Πάτεν – Χάντσον (07:07.77) και τρίτες τις  Ουγγαρέζες Πρέιτ – Γκαντάνι (07:11.68). 

Ο Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα  Τσαμοπούλου ήταν ασταμάτητες στον τελικό, πήραν από το ξεκίνημα τα ηνία της κούρσας, άντεξαν την αντεπίθεση των αντιπάλων τους και με φοβερό τερματισμό είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν το χρυσό με άνεση.

«Ήταν μια πραγματικά σκληρή κούρσα για μας αλλά ήρθαμε για να πάρουμε το χρυσό για το οποίο ετοιμαζόμασταν όλο το χρόνο. Ήταν πολύ δύσκολο ως την τελευταία κουπιά αλλά τα καταφέραμε», είπε η Αννέτα Κυρίδου που θα πάει ένα ακόμα χρυσό στο σπίτι μετά από εκείνο της αδελφής της, Μαρίας.

Ήταν το πρώτο χρυσό για τα δυο κορίτσια, που πέρυσι, στο Ευρωπαϊκό της ίδιας κατηγορίας στο Μπρεστ της Λευκορωσίας είχαν κατακτήσει το ασημένιο, ενώ το 2107, στο Παγκόσμιο U23 στη Φιλιππούπολη, ήταν «χάλκινες». 

Απίθανος και ο Ντούσκος 

Μετά από μια συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στα τελευταία μέτρα, ο Στέφανος Ντούσκος κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τελικό του σκιφ αγοριών. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά (έχοντας πετύχει και νέο ρεκόρ αγώνων στον προημιτελικό) και πέρασε πρώτος στα 500 και τα 1000μ.

Στη συνέχεια ο Γερμανός Βέμπερ έκανε την αντεπίθεσή του και κατάφερε να πέσει πρώτος στον τερματισμό σε χρόνο 06:54.59, αφήνοντας δεύτερο τον Έλληνα, του τερμάτισε σε 06:56.15 ενώ σε απόσταση αναπνοής τερμάτισε τρίτος με 06:56.22 ο Νορβηγός Ζουέλ.

«Απόλαυσα την κούρσα. Προσπάθησα να διατηρήσω την ταχύτητά μου και να ανεβάσω στα τελευταία 500μ. Δεν κέρδισα το χρυσό αλλά έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, γι΄ αυτό είμαι χαρούμενος», δήλωσε ο πρωταθλητής του ΝΟΙ.

Ιδιαίτερα απαιτητικός και άκρως ανταγωνιστικός ήταν ο τελικός του διπλού ελαφρών βαρών, όπου οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου πήραν την έκτη θέση με χρόνο 06:35.93 . Το χρυσό κατάκτησε το πλήρωμα από τη Γερμανία με χρόνο 06:22.98, το ασημένιο η Ιταλία σε 06:24.98 και το χάλκινο η Ελβετία με 06:27.30    

Μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σαρασότα, η Ελλάδα κατέλαβε την τέταρτη στον πίνακα των μεταλλίων, αφήνοντας πίσω υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Ελβετία και η Ολλανδία.