Skip to main content

Συνάντηση Αυγενάκη με τον πρόεδρο της Super League

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το νέο πρωτάθλημα, με το θέμα της βίας στην κορυφή της ατζέντας. Επίσης θίχτηκαν μεταξύ άλλων και θέματα της διαφάνειας, των προσυνεννοημένων αγώνων, των γηπεδικών εγκαταστάσεων και του πλαισίου φορολογικών ελαφρύνσεων.

Μετά το τέλος της ωριαίας συνάντησης, ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, δήλωσε: «Κάναμε μια πρώτη συζήτηση επί συγκεκριμένης ατζέντας και είμαι βέβαιος, επειδή είδα πολύ καλή διάθεση και όρεξη, ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε και τα πρώτα αποτελέσματα της μεταξύ μας επικοινωνίας.

Συζητήσαμε επί συγκεκριμένων θεμάτων, με βασικούς άξονες το θέμα της ασφάλειας των διοργανώσεων, της διαφάνειας και της αναβάθμισης όλων των διαδικασιών. Προσπαθήσαμε να θέσουμε ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων οι οποίες βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα εκτελεστούν”.

Από την μεριά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Ξεχωρίσαμε, πάνω από όλα, το θέμα της βίας και των προβλημάτων που είδαμε να εξελίσσονται στα ελληνικά γήπεδα το προηγούμενο διάστημα.

Είναι υποχρέωση όλων μας, όχι μόνο του δικού μας Υπουργείου, όχι μόνο των θεσμικών οργάνων, που εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να δουλέψουμε έτσι ώστε, επενδύοντας στην πρόληψη, να αντιμετωπίσουμε μεσο-μακροπρόθεσμα το πρόβλημα, αλλά και να είμαστε έτοιμοι για το θέμα της καταστολής.

Ωστόσο, βάλαμε πρώτα το θέμα της πρόληψης, που μας αφορά όλους και μάλιστα πάρα πολύ, αφού είναι βασικό κομμάτι, θεμελιώδες μέρος, της ιδέας του αθλητισμού.

Αν δεν δουλέψουμε νωρίς, έγκαιρα, σωστά, για να χτίσουμε χαρακτήρες, να φτιάξουμε προσωπικότητες, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, προκειμένου οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν τους αγώνες και οι οικογένειες να ξαναβρεθούν στα ελληνικά γήπεδα, πολύ φοβάμαι ότι θα δίνονται αγώνες με άδειες κερκίδες, κάτι το οποίο δεν το θέλει κανένας, φαντάζομαι. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, θα δουλέψουμε μαζί, θα δουλέψουμε οργανωμένα, μεθοδικά και είμαι βέβαιος πως θα έχουμε και άμεσα αποτελέσματα.

Στόχος είναι, με την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, να έχουμε κάποια ορατά σημάδια από τους φιλάθλους και από τους πολίτες που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τι εξελίσσεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή και στο μπάσκετ και που θέλουν να δουν κάποιες αποτελεσματικές ενέργειες να γίνονται. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα.»