Skip to main content

Ελήφθη η πρώτη κατάθεση για τον θάνατο Μαραντόνα

Ο Ρικάρντο Αλμιρόν, νυχτερινός νοσοκόμος του Ντιέγκο Μαραντόνα, αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον ασθενή του σε μια αργή αγωνία, υποστηρίζοντας ότι «είχε διαταχθεί να μην τον ξυπνήσει».

Ο 37χρονος Αλμιρόν είναι το πρώτο μέλος της ιατρικής ομάδας το οποίο εμφανίστηκε ενώπιον του Αργεντινού εισαγγελέα που ερευνά τον θάνατο του μεγάλου ποδοσφαιριστή, στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Ο δικηγόρος του νοσοκόμου, Φράνκο Τσιαρέλι, δήλωσε πως «οι προϊστάμενοί του του είπαν να μην ενοχλεί τον ασθενή. Ο πελάτης μου είχε τη σοφία να εκτελέσει το καθήκον του (της παρακολούθησης) χωρίς να αισθάνεται ο ασθενής συγκλονισμένος».

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του Αλμιρόν, ο πελάτης του «παρατήρησε κάποια προειδοποιητικά σημάδια», τα οποία διαβίβασε αρμοδίως, αλλά αυτά μπορούσαν να ερμηνευτούν μόνο από «επαγγελματίες που είχαν σφαιρική άποψη της κατάστασης».

Επίσης, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως ο νοσοκόμος ουδέποτε ενημερώθηκε για τα καρδιακά προβλήματα του ασθενούς.

Ο Αλμιρόν είναι ύποπτος ψευδούς κατάθεσης, ισχυριζόμενος ότι ο Μαραντόνα κοιμόταν κι ανέπνεε κανονικά λίγες ώρες πριν από το θάνατό του, γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε από την αυτοψία.

Έξι άλλα μέλη της ιατρικής ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού γιατρού (Λεοπόλντο Λούκε) και της ψυχιάτρου του (Αγκουστίνα Κοσάκοφ), θα δώσουν κατάθεση στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις».

Τα επτά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού κατηγορούνται ότι δεν εξασφάλισαν «τη σωστή χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ψυχοτρόπων φαρμάκων».