Skip to main content

Το απόλυτο μηδέν στο Αγρίνιο

«Άσφαιροι» έμειναν στο Αγρίνιο, Παναιτωλικός και Ξάνθη (-0-0) στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Με βάση την εικόνα του αγώνα το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, καθώς μπορεί να υπήρχε καλός ρυθμός και πάθος από τους 22 ποδοσφαιριστές, αλλά οι ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειές τους.

Η μοναδική φάση που ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, Ζίφκοβιτς, στο πρώτο 45λεπτο ήταν το φάουλ του Μοράρ στο 42΄, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του, ενώ στο 17΄ δεν είχε πρόβλημα σε ένα σουτ του Μάζουρεκ. Οι Ακρίτες επιθετικά δε δημιούργησαν την παραμικρή ευκαιρία.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί και στο 57΄, σε σουτ του Κοβάτσεβιτς και ασταθή απόκρουση του Γιαννακόπουλου προσπάθησε να επωφεληθεί ο Σαρπόνγκ, αλλά ο Μαρινάκης κόντραρε το σουτ στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Σταδιακά η Ξάνθη ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, όμως η κλασική ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε για κανέναν από τους αντίπαλους. Η ομάδα της Θράκης έφτασε στους 24 βαθμούς και είναι μόνη στην πέμπτη θέση, αλλά με παιχνίδι περισσότερο από Παναθηναϊκό – Άρη που έπονται και τους οποίους «έπιασε» ο Παναιτωλικός.