Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Στη φυλακή οι εισβολείς του τελικού

Τέσσερα μέλη της φεμινιστικής ακτιβιστικής οργάνωσης Pussy Riot θα εκτίσουν ποινή 15νθήμερης φυλάκισης, όπως απεφάνθη δικαστήριο της Μόσχας, λόγω της εισβολής τους στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι», στο 53ο λεπτό του τελικού του Μουντιάλ.

Τα τέσσερα μέλη της ομάδας προσπέλασαν τα συστήματα ασφαλείας και εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο επειδή ήταν ντυμένα με στολές αστυνομικών.

Εκτός από την ποινή της κάθειρξης, στις Βερόνικα Νικούλτσινα, Όλγα Παχτούσοβα, Πιοτρ Βερζίλοφ και Όλγα Κουράτσεβα επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα και στάδια για τρία χρόνια.

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως τα προαναφερόμενα άτομα καταδικάστηκαν για «σοβαρή παραβίαση των κανόνων της συμπεριφοράς των θεατών».

Να υπογραμμιστεί ότι ο Βερζίλοφ είναι ιδρυτής της ιστοσελίδας «MediaZona», που ασχολείται με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εκτός της δράσης της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ομάδα Pussy Riot ανάρτησε μηνύματα στα social media με κυριότερο το «απελευθερώστε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους».