Skip to main content

Euroleague: Ανοίγει η «αυλαία» του Final 4 με ντέρμπι ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αναντολού Εφές

Η «αυλαία» του Final 4 της Euroleague, που θα διεξαχιθεί στην Lanssex Arena της Κολωνίας, ανοίγει απόψε (28/05) με τους δύο ημιτελικούς.

Η αρχή θα γίνει με το μεγάλο ματς, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αναντολού Εφές (19:00, Novasports 1HD) και θα πέσει το βράδυ της ίδιας ημέρας (22:00) με τον αγώνα ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και στην Αρμάνι Μιλάνο. 

Ρώσοι και Τούρκοι θα συναντηθούν ξανά μετά την τελευταία τους συνάντηση στο Final 4 της Βιτόρια το 2019, όπου η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε επικρατήσει με 91-83 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Στην κανονική διάρκεια της φετινής EuroLeague, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τερμάτισε στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 24-10, ενώ η Αναντολού Εφές αντίστοιχα στην τρίτη με 22-12.

Στον άλλο ημιτελικό, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο (22:00, Novasports 1HD),

Οι Καταλανοί επιστρέφουν σε Final 4 μετά από το 2014, με αποκλειστικό στόχο να σηκώσουν την 3η «κούπα» στην ιστορία τους, ενώ οι Ιταλοί έχουν να δώσουν το παρόν στην τελική τετράδα εδώ και 29 χρόνια!

Αν τα καταφέρει η «Μπαρτσα», ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα γίνει ο τέταρτος άνθρωπος που κατακτά τον τίτλο ως παίκτης και ως προπονητής.