Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Το Βέλγιο «πέταξε έξω» την Βραζιλία

Το Βέλγιο έκανε τη μεγάλη έκπληξη και νίκησε 2-1 την Βραζιλία στον αποψινό δεύτερο προημιτελικό του Μουντιάλ 2018 και προκρίθηκε πανηγυρικά στην τετράδα της διοργάνωσης.

Επόμενος αντίπαλος των «κόκκινων διαβόλων» στους ημιτελικούς θα είναι η Γαλλία.

Επική πρόκριση για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, η οποία ευτύχησε απέναντι σε μία μεγάλη Βραζιλία να έχει και την τύχη με το μέρος της, αλλά και σε μεγάλη βραδιά τον Τιμπό Κουρτουά, που όσες φορές χρειάστηκε απέδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ του κόσμου.

Το Βέλγιο για δεύτερη φορά στην ιστορία του προκρίνεται σε ημιτελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου (η πρώτη ήταν το 1986, όταν πήρε την 4η θέση) και, πλέον, μετά τη σημερινή εξέλιξη ο τροπαιούχος του 21ου Μουντιάλ θα προέρχεται από την Ευρώπη.

Μετά την Γαλλία και το Βέλγιο, στους αυριανούς άλλους δύο προημιτελικούς θα συναντηθούν, Αγγλία-Σουηδία και Ρωσία-Κροατία, οπότε κάποια από τις προαναφερθείσες ομάδες θα είναι αυτή που θα πανηγυρίσει το βράδυ της Κυριακής (15/07) στον μεγάλο τελικό του τορνουά.

Η Βραζιλία ήταν το μεγάλο φαβορί, είχε πάρα πολλές ευκαιρίες στη διάρκεια του αγώνα, δοκάρι στο ξεκίνημά του, αλλά τελικά έμεινε εκτός και θα παραμείνει χωρίς τρόπαιο μετά το 2002, όταν είχε κατακτήσει την… κούπα στα γήπεδα της Απω Ανατολής.

Πλέον, μετά το αποτέλεσμα στο Καζάν τα δεδομένα αλλάζουν άρδην, καθώς ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει και τα πάντα μπορούν να συμβούν στη συνέχεια.

Το Βέλγιο είχε την τύχη να προηγηθεί πολύ νωρίς με το αυτογκόλ του Φερναντίνιο και να μπει στο ημίχρονο προηγούμενο με 2-0, χάρις στο πανέμορφο γκολ του Ντε Μπράιν στην αντεπίθεση για σεμινάριο των «κόκκινων διαβόλων».

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία πίεσε πάρα πολύ, έχασε πολλές ευκαιρίες και πριν, αλλά και μετά το γκολ του Ρενάτο Αουγκούστο το 76΄, αλλά ο Κουρτουά είχε «κατεβάσει ρολά» με αποκορύφωμα την επέμβαση που έκανε στο 94΄ στο πλασέ του Νεϊμάρ στο αριστερό του παραθυράκι.

Η Βραζιλία διαμαρτύρεται δικαιολογημένα και για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε στην επανάληψη σε ανατροπή του Νεϊμάρ από τον Κομπανί, με τον διαιτητή Μάζιτς να συμβουλεύεται και το VAR, πριν δείξει να συνεχιστεί το ματς.