Skip to main content

EURO 2016: Παραιτήθηκε ο Χότζσον

Ο Ρόι Χότζσον υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα αμέσως μετά την επονείδιστη για το μέγεθος και την ιστορία της Αγγλίας ήττα – αποκλεισμό από την «μικρή» Ισλανδία, που άφησε τα «τρία λιοντάρια» εκτός Euro.

Ο 68χρονος Άγγλος προπονητής ήταν στον πάγκο της Αγγλίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διαδεχθείς τον Φάμπιο Καπέλο. Ο Χότζσον διάβασε το κείμενο της παραίτησης στη συνέντευξη Τύπου και αποχώρησε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις.

«Τώρα είναι η στιγμή για κάποιον άλλον να επιβλέψει αυτό το νεανικό, ταλαντούχο γκρουπ παικτών. Οι ποδοσφαιριστές δεν τα κατάφεραν σήμερα για την πατρίδα τους. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ελπίζω πως πολύ σύντομα θα δούμε την εθνική Αγγλίας στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης» είπε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υποστηρικτές, το σταφ, την ομοσπονδία και τους φιλάθλους. Κοιτάζω πίσω στα τελευταία τέσσερα χρόνια με υπερηφάνεια. Θέλω να ευχαριστήσω τα Μέσα για τη στήριξη που μου παρείχαν. Λυπάμαι που τελειώνει έτσι, αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Πιστεύω πως θα δούμε σύντομα την ομάδα της Αγγλίας σε ένα τελικό μεγάλου τουρνουά» πρόσθεσε.