Skip to main content

Wimbledon: Ο Ναδάλ στο ταμπλό του Φέντερερ

Τo Wimbledon έχει τους δικούς του κανονισμούς και το μόνο βέβαιο είναι πως δεν… συμβαδίζει με τα νούμερα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο άκουσμα των ταμπλό του φημισμένου τουρνουά, αν μη τι άλλο, αυτό που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη ήταν η τοποθέτηση του Ρότζερ Φέντερερ (νο 3 στον κόσμο) στο νο 2 του κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, μπροστά από τον Ράφα Ναδάλ, που τοποθετήθηκε στο νο 3, ενώ κατέχει την 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Αυτό σημαίνει πως ο «Βασιλιάς» τίθεται επικεφαλής του ενός εκ των δύο ταμπλό και δεν μπορεί να συναντηθεί με το νο 1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά μόνο στον τελικό!

Στην καθιερωμένη κλήρωση που έγινε ο «βασιλιάς του χώματος» βρέθηκε στο ταμπλό του Φέντερερ, οπότε η μοναδική πιθανότητα να συναντηθούν είναι στα ημιτελικά του τουρνουά, όπως ακριβώς συνέβη και πριν από ένα μήνα στο Roland Garros, όπου ο Ισπανός επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση και αμέσως μετά κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ.

Η κλήρωση ήταν αρκετά δύσκολη για τον Ναδάλ, που μετά τον πρώτο γύρο συναντιέται με τον Νικ Κύργιο και στη συνέχεια διασταυρώνεται διαδοχικά με τους Ντένις Σαποβάλοφ, Μάριν Τσίλιτς και Ντόμινικ Τιμ, πριν φτάσει στον Φέντερερ.

Από την άλλη ο Φέντερερ αποφεύγει όλους τους προαναφερθέντες και μόνο στα προημιτελικά έχει την πιθανότητα να συναντηθεί με τον Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι.

Ο επικεφαλής του έτερου ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς, έχει σαφώς πιο βατή αποστολή. Μέχρι τον 4ο γύρο λογικά θα πάει… τρένο κι αν φτάσει έως εκεί, τότε είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον Βέλγο, Γκαέλ Μονφίς.

Στους «8» «διασταυρώνεται» με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ για τον νικητή αυτής της αναμέτρησης πιθανοί αντίπαλοι στα ημιτελικά θα είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Κέβιν Άντερσον.

Τέλος, ο Μάρκος Παγδατής στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του, βρέθηκε στο ταμπλό του Φέντερερ και κληρώθηκε στην πρεμιέρα με τον 29χρονο Γερμανό Για Λένανρτ Στρουφ, νο 34 στον κόσμο.