Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Απειλές για τη ζωή τους δέχονται Μπάκα και Ουρίμπε

Οι δύο «μοιραίοι» παίκτες της Εθνικής Κολομβίας στον αγώνα της φάσης των «16» απέναντι στην Αγγλία, Κάρλος Μπάκα και Ματέους Ουρίμπε, δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους.

Αυτό συνέβη μετά την αποτυχία τους στα πέναλτι που εκτέλεσαν και σήμαναν τον αποκλεισμό των «καφετέρος» από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα στράφηκε εναντίον του Μπάκα, ο οποίος είδε τον Πίκφορντ να αποκρούει την εκτέλεσή του, ενώ το σουτ του Ουρίμπε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Πριν από τρεις ημέρες συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από τη δολοφονία του Αντρές Εσκομπάρ, ο οποίος έπεσε νεκρός στην Κολομβία από πυροβολισμούς, μετά το αυτογκόλ στον αγώνα με τη διοργανώτρια του Μουντιάλ 1994 ομάδα των ΗΠΑ, που οδήγησε στον αποκλεισμό της ομάδας του.

Ένας άλλος παίκτης της Εθνικής Κολομβίας, ο Κάρλος Σάντσες, είχε επίσης απειληθεί με θάνατο για την παράβαση (χέρι) στην οποία υπέπεσε (και την αποβολή του μόλις στο 3ο λεπτό) στον εναρκτήριο αγώνα της Κολομβίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, κατά της Ιαπωνίας.