Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Στους «8» η Αγγλία με… θρίλερ πρόκριση επί της Κολομβίας

Η Αγγλία πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Τα «τρία λιοντάρια» νίκησαν στα πέναλτι με 4-3 την Κολομβία, ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξε ισόπαλη 1-1. Στους «8» οι Άγγλοι θα παίξουν με τη Σουηδία στις 7 Ιουλίου, στη Σαμάρα.

Η μοναδική ευκαιρία που καταγράφηκε στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 16ο λεπτό, όταν ο Τρίπιερ σέντραρε από δεξιά, ο Κέιν πήρε την κεφαλιά από δύσκολη θέση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Τα πάντα άλλαξαν όμως στο 54ο λεπτό, όταν ο Κάρλος Σάντσες υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι επί του Κέιν. 

Ο Κέιν άνοιξε το σκορ στο 57΄ με το έκτο γκολ του στη διοργάνωση, της οποίας παραμένει πρώτος σκόρερ. Ταυτόχρονα, έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην Ιστορία της Αγγλίας σε τελική φάση Μουντιάλ, πίσω από τον Γκάρι Λίνεκερ (10 γκολ), καθώς προσπέρασε τον Τζεφ Χαρστ (5), ενώ μαζί με τον Λίνεκερ είναι οι παίκτες των «τριών λιονταριών» με τα περισσότερα γκολ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κι ενώ το ματς φαινόταν να τελειώνει, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο πρώτος σκόρερ των «καφετέρος», Γέρι Μίνα, ισοφάρισε με το τρίτο τέρμα του στη διοργάνωση, από κόρνερ του Κουαδράδο. Ταυτόχρονα, έγινε ο πρώτος παίκτης με τρία γκολ από κεφαλιές σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τον Μίροσλαβ Κλόζε ο οποίος είχε πέντε, το 2002.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου παρά τη διάθεσή τους οι ομάδες δεν κατόρθωσαν να βρουν το γκολ της πρόκρισης και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Από τα 11 μέτρα ευστόχησαν για τους Άγγλους οι Κέιν, Ράσφορντ, Τρίπιερ και Ντάιερ (ο Οσπίνα απέκρουσε το σουτ του Χέντερσον) και για τους Κολομβιανούς οι Φαλκάο, Κουαδράδο και Μουριέλ, ενώ η εκτέλεση του Ουρίμπε κατέληξε στο δοκάρι και του Μπάκα αποκρούστηκε από τον Πίκφορντ.