Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Στα προημιτελικά η Σουηδία, 1-0 την Ελβετία

Η Σουηδία έφθασε τους 50 αγώνες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς να έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο, ενώ οι δύο Εθνικές ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά μεταξύ τους σε τελική φάση Μουντιάλ.
 
Δύο καλές ευκαιρίες είχαν οι Σουηδοί να σκοράρουν με τον Μπεργκ, πρώτα στο 8΄ όταν μόνος προ του Ζόμερ σούταρε ψηλά άουτ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, από λάθος του Ελβετού τερματοφύλακα σούταρε πάνω σε αντίπαλο αμυντικό. Οι Ελβετοί απείλησαν πρώτη φορά στο 24΄ με κεφαλιά του Ζούμπερ που έφυγε άουτ.
 
Στο 28΄ ο Μπεργκ είχε και τρίτη ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή απομάκρυνε πέφτοντας σωστά στη δεξιά πλευρά ο Ζόμερ. 

Στο 34′ δυνατό μακρινό σουτ του Τζάκα πέρασε άουτ, όπως και στο 39΄ σουτ του Τζεμαϊλί μέσα από την μεγάλη περιοχή της Σουηδίας. Στο 42΄οι Σουηδοί έφθασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν σε σέντρα του Λούστιγκ από δεξιά, ο Έκνταλ μόνος στη μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ.

Όλα άλλαξαν στο 66΄, όταν ο Φόρσμπεργκ ελίχθηκε έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο, για να κοντράρει η μπάλα στον Ακάντζι και να καταλήξει στα δίχτυα.

Οι Ελβετοί πίεσαν στη συνέχεια και στο 80΄ ο Φόρσμπεργκ έσωσε την ομάδα του αποκρούοντας πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Εμπολό. Στις καθυστερήσεις (90+1′) οι Ελβετοί έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους να φέρουν το ματς στα ίσα, αφού κοντινή κεφαλιά του Σεφέροβιτς απέκρουσε δύκολα ο Όλσεν. 

Στην αντεπίθεση ο Όλσον ξεχύθηκε μόνος στην περιοχή των Ελβετών και τον ανέτρεψε από πίσω ο Λανγκ, ο οποίος δέχθηκε κόκκινη κάρτα. Αρχικά ο Σκόμινα καταλόγισε πέναλτι, αλλά αφού συμβουλεύτηκε το VAR έδωσε φάουλ εκτός περιοχής.