Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Στα προημιτελικά το Βέλγιο σε αγώνα-διαφήμιση

Το Βέλγιο πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας νικώντας με 3-2 την Ιαπωνία στο Ροστόφ, σε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της διοργάνωσης και στους «8» θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία, στις 6 Ιουλίου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Βέλγοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ στο 44΄ οι Ιάπωνες λίγο έλλειψε να προηγηθούν από το… πουθενά, όταν σε ένα ακίνδυνο σουτ η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Κουρτουά, αλλά ο

Στην επανάληψη, όμως, η κατάσταση άλλαξε άρδην. Στο 48΄ ο Σιμπασάκι βρήκε με κάθετη πάσα τον Χαραγκούτσι, κι εκείνος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κουρτουά για το 0-1. 

Στο επόμενο λεπτό οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη, όταν το σουτ του Αζάρ από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Καβασίμα, για να ξαναχτυπήσουν οι «μπλε σαμουράι» στο 52΄: ο Καγκάβα δέχθηκε την μπάλα εκτός περιοχής, πάσαρε στον Ινούι κι εκείνος με «ξερό» σουτ έγραψε το 0-2, απέναντι στους σαστισμένους Βέλγους!

Στο 69΄ οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν με μακρινή κεφαλιά του Βερτόνγκεν που «κρέμασε» τον Καβασίμα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με μια νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά του πανύψηλου νεοεισελθόντα Φελαϊνί.

Στο 84΄ ο Κομπανί πρόλαβε με τάκλιν τον Χόντα τη στιγμή του σουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό και σε διάστημα δευτερολέπτων ο Καβασίμα έκανε δύο πολύ μεγάλες αποκρούσεις, σε ισάριθμες κεφαλιές των Σαντλί και Λουκάκου.

Κι ενώ όλα έδειχναν… παράταση, στο κόρνερ μετά από την απόκρουσή του ο Κουρτουά μάζεψε την μπάλα, έδωσε στον Ντε Μπράιν κι εκείνος στον Μενιέ, σε αντεπίθεση-αστραπή, αυτός σέντραρε από δεξιά, ο Λουκάκου άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του κι ο Σαντλί την έστειλε στα δίχτυα, υπογράφοντας μόλις την έκτη ανατροπή στην Ιστορία της διοργάνωσης από το 0-2.