Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Τήρησε την παράδοση, στους «8» η Βραζιλία

Το ταξίδι της Βραζιλίας στη Ρωσία συνεχίζεται. Οι «βερντεόρο» προκρίθηκαν για έβδομη συνεχή φορά στα προημιτελικά του Μουντιάλ, μετά τη νίκη τους επί του Μεξικού με 2-0 στη Σαμάρα και θα παίξουν με την ομάδα που θα προκριθεί από τον αγώνα Βέλγιο – Ιαπωνία. 

Αντίθετα, το αρνητικό σερί της “Ελ Τρι” επεκτάθηκε στους επτά συνεχόμενους αποκλεισμούς στη φάση των «16». Οι Μεξικανοί ήταν εξαιρετικοί στα πρώτα 25 λεπτά και είχαν το «πάνω χέρι», φτάνοντας αρκετές φορές με αξιώσεις στην περιοχή του Άλισον.

Μόλις στο 2ο λεπτό μάλιστα, μετά από λάθος έξοδο του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα, χρειάστηκε ένα καίριο μπλοκ του Μιράντα για να απομακρυνθεί το σουτ του Λοσάνο. Στη συνέχεια όμως, η «σελεσάο» ανέβηκε και πήρε τα ηνία του αγώνα, με τον Νεϊμάρ να κάνει στο 25΄ μία εξαιρετική ατομική ενέργεια, αλλά τον Οτσόα να αποκρούει το τελικό σουτ.

Ο Μεξικανός γκολκίπερ είχε απάντηση και στο σουτ του Γκάμπριελ Ζεσούς στο 33΄, στην τελευταία αξιόλογη φάση του α΄ μέρους. Η Βραζιλία συνέχισε να πιέζει και δικαιώθηκε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου.

Αφού πρώτα ο Οτσόα απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κουτίνιο (48΄), το γκολ ήρθε στο 51΄. Ο Νεϊμάρ πάτησε τη μπάλα για τον Γουίλιαν, ο οποίος μπήκε ταχύτατα στην περιοχή, έκανε τη συρτή σέντρα-σουτ και ο Νεϊμάρ έσπρωξε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Οτσόα απέκρουσε το σουτ του Παουλίνιο στο 59΄, ο Αλισον τον… μιμήθηκε στο 61΄, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Κάρλος Βέλα, ενώ στο 64΄ ο Γουίλιαν βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Οτσόα ήταν και πάλι παρών.

Από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» το ματς, οι παίκτες του Τίτε οπισθοχώρησαν, έκλεισαν τους διαδρόμους και απέδειξαν γιατί η φετινή ομάδα θεωρείται η πιο… ευρωπαϊκή έκδοση της Βραζιλίας.

Στο 88΄ ο Νεϊμάρ έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε, ο Οτσόα ακούμπησε τη μπάλα αλλά ο επερχόμενος Φιρμίνο (δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι) μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα και «σφράγισε» τη νίκη-πρόκριση της «σελεσάο».