Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Με ήρωα τον Ακινφέεφ η Ρωσία στους «8»

Λαϊκός ήρωας μπορεί να χαρακτηριστεί, πλέον, στη Ρωσία ο Ιγκόρ Ακινφέεφ.

Ο γκολκίπερ της Εθνικής Ρωσίας απόκρουσε δύο πέναλτι των Ισπανών στη «ρώσικη ρουλέτα» του τρίτου αγώνα των «16» και οδήγησε την ομάδα του στους προημιτελικούς της διοργάνωσης (4-3), όπου θα περιμένει να μάθει την αντίπαλό της από το νικητή που θα προκύψει από την αναμέτρηση που ακολουθεί ανάμεσα στην Κροατία και στην Δανία.

Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια τελείωσε ισόπαλος, 1-1, το σκορ αυτό δεν άλλαξε ούτε στην παράταση κι έτσι οι δύο ομάδες «έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί, όπου η Ρωσία με ήρωα τον τερματοφύλακά της κατάφερε να κάνει την 2η μεγάλη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου (μετά τον αποκλεισμό της Γερμανίας) και να «πετάξει έξω» την κάτοχο του τίτλου το 2010.

Ο τρίτος αγώνας των «16» του Μουντιάλ ήταν ένας από τους χειρότερους από πλευράς ποιότητας που έχουν γίνει έως τώρα. Και σε τέτοιες περιπτώσεις εάν το φαβορί δεν «καθαρίσει» από νωρίς, τότε μπορεί να έχει πρόβλημα. Όπως κι έγινε με τους Ρώσους να «τιμωρούν» την «εγκληματική φλυαρία» των «φούριας ρόχας» και να τους στέλνουν σπίτι τους.

Η ομάδα του Φερνάντο Ιέρο προηγήθηκε γρήγορα στο ματς με το αυτογκόλ του Ιγκνάσεβιτς κι αντί να πιέσει για να πετύχει και δεύτερο τέρμα προτίμησε να παίξει… πασίτσες στον χώρο της μεσαίας γραμμής νομίζοντας ότι εύκολα ή, δύσκολα θα έπαιρνε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Οι γηπεδούχοι, όμως, κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν κλείσει το πρώτο μέρος με το πέναλτι του Τζιούμπα (χέρι του Πικέ) και στο δεύτερο μέρος να καταφέρουν με πάθος και άψογη αμυντική τακτική να μην επιτρέψουν στυους Ίβηρες να απειλήσουν.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, με τον Ακινφέεφ να δείχνει… τα δόντια του όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει στα 120 λεπτά του ματς. Ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε μεγάλη εμφάνιση και στη διαδικασία των πέναλτι, όπου απόκρουσε τις εκτελέσεις των Κόκε και Ντιέγκο Άσπας στέλνοντας την Ρωσία στους προημιτελικούς με το τελικό 4-3.